terror-breivik-rapport-15 - Breivik redd for å «bli pumpet full av kjemikalier»

Anders Behring Breivik er redd for effekten av medisinering dersom han skulle bli kjent utilregnelig. Det utdyper han i retten onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Medisineringsfundamentalist (Thor) Kvakkestad gir inntrykk av at han ønsker å pumpe meg full av kjemikalier fordi han mener jeg fortjener det, hevder Breivik.

– Tidligere har (Mette) Yvonne Larsen mast om at jeg bør medisineres. Det er selvfølgelig forståelig, et lite hevnmotiv. De ønsker at jeg skal lide, og det har jeg forståelse for.

Det sier den terrortiltalte 33-åringen når aktor Svein Holden foreholder ham at han har antydet hevn som ett motiv for konklusjonen om utilregnelighet i den første rettspsykiatriske rapporten.

Breivik sier på spørsmål fra Holden at han vil lide om han får medikamenter. Han sier han har fått brev fra en person på et «svensk galehus».

– Han har forklart meg effekten av kjemikaliene de utsettes for, og det er fryktelige greier. Han beskriver det som kjemisk lobotomering og helt grusomt. Han klarer ikke å fungere. Neddopet sitter han og sikler ved matbordet, sier Breivik. (©NTB)