ALVORLIG: En person er alvorlig skadd etter ulykken i Tøssesvingen onsdag.  (Foto: Pål Bakke / TV 2)
ALVORLIG: En person er alvorlig skadd etter ulykken i Tøssesvingen onsdag. (Foto: Pål Bakke / TV 2)

En person omkom i ulykke på E39

En personbil og et vogntog har kollidert i en beryktet ulykkessving på Sunnmøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Fører av personbilen er bekreftet omkommet etter front mot front-ulykken, bekrefter operasjonsleder Ole Bjørn Harang i Sunnmøre politidistrikt.

Ulykkesutsatt sving

Ulykken har skjedd ved Tøssesvingen på E39 på Sunnmøre, og politiet ble varslet om ulykken klokken 13.05 onsdag. Denne svingen har i mange år vært svært ulykkesutsatt.

– Ulykken har skjedd i utgangen av svingen og personbilen har kommet over i feil kjørebane. Denne svingen har over lengre tid blitt utarbeidet av vegvesenet nettopp fordi den har vært ulykkesbelastet, sier Harang til tv2.no.

Ulykkesstempelet har veistrekningen til en viss grad beholdt, til tross for at Statens vegvesen brukte 11 millioner kroner i 2005 på å gjøre svingen mer oversiktlig. Blant annet ble hele 30.000 kubikkmeter sprengt bort for å gjøre plass til 700 meter ny vei.

E39 sperret i begge retninger

ulykke_sunnmore2 (Foto: Pål Bakke / TV 2)
ulykke_sunnmore2 (Foto: Pål Bakke / TV 2)

To personer var involvert i ulykken, som skjedde like etter grensen mellom Skodje og Ørskog kommune. Føreren av vogntoget er ikke skadd, men får oppfølging av helsevesen, bekrefter operasjonslederen overfor TV 2.

Veistrekningen, som i dette området er klassifisert både som E136 og E39, utgjør en del av hovedferdselsåren mellom Ålesund og Østlandet. For trafikk som skal fra sunnmørshovedstaden og nordover i fylket til Molde eller Kristiansund, er det også naturlig å kjøre denne veien.

– E39 er nå sperret i begge retninger. Vi jobber med alternativ kjørerute for personbiler via Solnørdalen, sier Harang.

Den alternative kjøreruten tåler ikke kjøretøy over 7,5 tonn. Tyngre kjøretøy kan trolig kjøre fylkesvei 147 via Vatne til Fiksdalen.

Etter vurdering med politipatruljene på stedet regner operasjonslederen med at veien vil kunne åpnes for normal trafikk cirka klokken 15.30.

Saken oppdateres!