terror-breivik-rapport-9 - Breivik: – Jeg lider ikke av bakteriefobi

Anders Behring Breivik begynner å ta opp flere konkrete eksempler på det han mener er oppdiktede påstander fra de sakkyndige. Én av dem er et punkt om at han skal ha bakteriefobi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De sier også at jeg har gått med munnbind i flere år. Dette er en latterlig påstand. Jeg lider ikke av bakteriefobi og har aldri i mitt liv gått med munnbind, forklarer Breivik.

Han forteller at han brukte et partikkelfilter da han boret i metall under konstruksjonen av bomben sin, og at moren hans reagerte på dette.

– Da sa jeg noe til henne om det, men jeg husker ikke hva, forteller Breivik.

Når han blir spurt mer spesifikt om han har snakket om sykdom eller smitte ved dette tilfellet, husker han fortsatt ikke.

Han forteller også at han kontaktet fastlegen sin for å spørre om hvorvidt det kunne hjelpe å gå med munnbind da moren hans ble syk like før han skulle flytte til Vålstua gård ved Rena.

– Jeg tenkte at «nå kan jeg ikke bli syk (...), da risikerer jeg å ødelegge operasjonen». Da fastlegen sa at sjansen for å unngå smitte økte hvis jeg dekket til munnen, prøvde jeg det en liten stund, men jeg ble smittet likevel, og da sluttet jeg med det munnbindet eller partikkelfilteret, sier 33-åringen.

Breivik mener rettspsykiaterne har fått inntrykket av at han hadde bakteriefobi etter å ha hørt om episoden med fastlegen og snakket med moren hans.

– Det er mulig hun trodde jeg led av bakteriefobi eller at det hadde klikket for meg, sier han (©NTB)