terror-breivik-rapport-1 - Breivik: – Tøft for meg også

Anders Behring Breivik sier det var tøft å høre vitneutsagnene fra de overlevende etter bomben i regjeringskvartalet, men fastholder at angrepet var nødvendig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er umulig å ikke la seg gripe av alle beskrivelsene. Det er sikkert mye tøffere for andre enn for meg, men det er tøft for meg også, svarer Breivik når han blir spurt om hvordan det var å høre på de overlevendes forklaringer onsdag formiddag.

– Jeg har hele tiden sagt at det er grusomt, og at vold er den siste løsningen. Det er den mest ekstreme handlingen, å ta et annet liv, sier Breivik og gjentar det han har sagt flere ganger i retten. Samtidig understreker han at det ikke endrer «grunnlaget for aksjonen».

– Jeg og mange andre hadde håpet at Arbeiderpartiet og andre makthavere skulle endre syn og lære av sine feil, sier Breivik og legger til at han hadde ønsket Ap hadde sagt unnskyld for å ha «druknet landet i immigranter», i stedet for å fortsette i samme retning som før. Derfor tror han det kommer flere voldelige aksjoner fra militante nasjonalister som ønsker en radikal endring. (©NTB)