klima-fremtiden - Framtiden i våre hender: – Meldingen mangler tiltak

Det er alvorlig at klimameldingen mangler tiltak for å nå målsettingen om at to tredeler av klimakuttene skal tas hjemme, mener Framtiden i våre hender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreningen er glade for at regjeringen legger opp til at to tredeler av kuttene skal tas hjemme, men mener klimameldinga har for få konkrete tiltak og mangler tallfesting av utslippskutt – spesielt i petroleumssektoren.

– Det legges ikke opp til en forpliktende strategi for elektrifisering av felt, og utvinningstempo nevnes ikke med et ord. CO2-avgiften må økes til 1.000 kroner per tonn CO2 for å utløse skikkelige klimatiltak på sokkelen, skriver foreningen i en pressemelding.

I klimameldingen legges det opp til at avgiften økes fra 209 til 409 kroner per tonn.

Framtiden i våre hender er glade for at meldingen legger opp til å redusere utslippene fra transportsektoren, blant annet gjennom økt satsing på sykkel og kollektiv.

– Regjeringen lover mer penger til jernbane og tidfesting av når InterCity-trianglet skal stå ferdig, men skyver konkrete lovnader fram i tid. Skal jernbanen bli en vinnersak i denne meldinga, må regjeringen garantere ferdigstillelse innen 2023, og samtlige linjer må bygges med høyhastighetsstandard, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. (©NTB)