terror-vitne-1 - Bombeoffer sliter psykisk

En 47-årig kvinne som ble alvorlig skadd av bomben i regjeringskvartalet, plages av tanker på hvorfor hun valgte akkurat den veien 22. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det går fram av politiavhørene som ble lest opp i retten onsdag. Kvinnen har gyldig sykdomsforfall og slipper å vitne.

Aktor Inga Bejer Engh sa at hun på forhånd hadde avtalt med bistandsadvokaten hvilke deler av avhøret av 47-åringen det var nødvendig å lese opp. Det går fram at det var helt tilfeldig at kvinnen valgte å krysse regjeringskvartalet for å ta bussen fra Akersgata.

– Dette valget har plaget henne i ettertid, at det å velge én vei framfor en annen kan få slike konsekvenser. Hun har tenkt mye på at hun burde gått en annen vei, sa Engh.

I forklaringen sier kvinnen at hun ikke bare fikk alvorlige fysiske skader, men også psykiske ettervirkninger. Blant annet er hun blitt engstelig for hverdagslige ting og ønsker seg bort fra Oslo.

– Hun sier at hun er blitt livredd for å dra til byen og at dette har ødelagt veldig for henne. Tidligere synes hun det var spennende å oppleve nye ting. Nå får hun fort angst. Hun får «flashbacks» hver gang hun våkner og plages mye av tanken på hvorfor hun var der, sa Engh.

– Hun orker ikke å lese om saken i mediene. Konsentrasjonen er blitt mye dårligere, og hun er mer deprimert. Hun har ikke hatt det slik tidligere.

I avhør sa kvinnen også at hun blir kvalm når hun ser bilder fra åstedet eller av seg selv tatt 22. juli. (©NTB)