ny1-terror-vestli-2 - Mistet beinet 22. juli – operert minst tolv ganger

Vidar Vestli (62), som overlevde bomben i regjeringskvartalet, har vært operert 12-13 ganger og mistet ett bein.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha gått gjennom hvordan Vestli opplevde bombeangrepet 22. juli i fjor, leste aktor Svein Holden hans forklaring om skadene han ble påført i eksplosjonen. Forklaringen ble gitt mens Vestli var på Sunnaas sykehus for rehabilitering etter skadene han ble påført.

– Han har én splint i brystet og én i ansiktet. Det er også én eller to splinter som ikke er fjernet. Vestli sier han har hatt englevakt, leser Holden opp fra politiforklaringen.

Der forteller 62-åringen at han ble truffet av «en drøss splinter» og fikk brystet fullt av splinter. Legene lette fortsatt etter splinter på det tidspunktet forklaringen ble avgitt.

– De prøvde å redde beinet, men klarte det ikke. Vestli er operert 12-13 ganger og har fått narkose 14 ganger siden 22. juli, leste Holden. Høyrebeinet måtte amputeres under kneet.

Vestli har forklart at han klarer å stå opp, og at han prøver å legge hendelsen bak seg. Han går til psykolog på Sunnaas, og han trener et par ganger per dag, blant annet for å bygge opp muskler i påvente av at han skal få beinprotese.

– Vestli sier han har hatt en positiv utvikling, men langt fra er i mål, leser Holden fra Vestlis forklaring om helsetilstanden. Vestli har opplyst at han før 22. juli i fjor var ved normalt god helse og trente flere ganger i uken. (©NTB)