terror-thoresen-6 - Forklarte seg om skader og ettervirkninger

Eivind Dahl Thoresen ble liggende på sykehus i tre uker og ble operert flere ganger etter bombeangrepet 22. juli. Han sliter fortsatt periodevis med store smerter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De ville vel ha meg liggende lenger, men jeg var lei av sykehus etter tre uker, forteller Thoresen om oppholdet på Ullevål sykehus i fjor sommer.

Han fikk en rekke splintskader i begge armene og beina, blant annet ble en nerve i den vestre armen kuttet.

– Det skyldes nok at jeg tok opp hendene for å beskytte meg da bomben gikk av, forklarer Thoresen. Han hadde også brannskader fra bomben.

Mens han lå på Ullevål, ble han operert fire ganger. I tillegg til splintskadene, måtte han transplantere hud for å kunne lukke det ene såret i beinet. Thoresen ble operert igjen før påske etter at legene oppdaget en ny splint i leggen hans.

Aktor Inga Bejer Engh vil vite om skadesituasjonen hans i dag. Thoresen går på krykker etter den siste operasjonen, men regner med å kunne kvitte seg med dem i løpet av en ukes tid. Av mer permanent skade har han begrenset førlighet i fingrene på venstre hånd. Han sliter med å løpe, men håper å klare det igjen på sikt. Han sliter også med kraftige magesmerter som kommer tilbake nesten månedlig.

– Legene har ikke funnet noen forklaring på det, men tror det kan skyldes at ting ble flyttet på i mageregionen da jeg ble operert. De håper det går over av seg selv, og frykter at en eventuell ny operasjon kan føre til enda verre skader.

Thoresen forklarer også at han er redd for smell og høye lyder, men prøver å snu det at han overlevde til noe positivt. (©NTB)