terror-thoresen-4 - Thoresen: – Var sikker på at jeg kom til å dø

Eivind Dahl Thoresen (26), det første bombeofferet som forklarte seg i retten, sa at han var sikker på at han kom til å dø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg følte lite smerte, og jeg følte meg vekselvis kald og varm. Jeg tenkte at som det er framstilt i filmer jeg har sett, så er ikke det et positivt tegn. Jeg var sikker på at jeg kom til å dø, sa han.

Mens to personer jobbet med å gi ham førstehjelp og tilkalle ambulanse, fikk han det også for seg at han hadde mistet beina.

– Underveis spurte jeg dem om beina mine var der. Jeg spurte flere ganger, for jeg kjente ikke beina. Jeg lå i en vinkel som gjorde det vanskelig å se dem, men de forsikret meg om at de var der, fortalte han.

Da ambulansen kom, var det meldt at det kunne komme flere bombeeksplosjoner, og ambulansepersonellet var opptatt av å komme seg derfra så fort som mulig.

– Jeg spurte om jeg kom til å dø, og han i ambulansen sa at «nei, dette går fint». I ettertid har han sagt at han kanskje løy litt, men jeg er glad for at han sa det, sa Thoresen.

Han fikk vite at klær i en bag han hadde med seg, som hjelperne brukte til å stoppe blødningene, også ble brukt til å dekke over døde personer i regjeringskvartalet. (©NTB)