terror-thoresen-2 - Hardt skadd i eksplosjonen – ville hjelpe en annen

Eivind Dahl Thoresen beskriver for retten hvordan han ville hjelpe en av de skadde etter eksplosjonen i regjeringskvartalet, til tross for at han selv var hardt skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 26 år gamle studenten beskriver at han så en annen mann som slepte seg langs bakken med alvorlige skader etter bombeeksplosjonen ved høyblokken.

– Han bruker armene til å slepe seg bort, og det ser ut som det høyre beinet henger i en tynn tråd. Jeg tar et skritt mot ham, og jeg kjenner fortsatt ingen smerte. Det er først når han ser på meg med et blikk jeg tolker som «Skal du hjelpe meg? Se på deg selv» at jeg ser ned på min egen kropp, forteller Thoresen.

Han blir klar over at han blør kraftig fra venstre arm, og at buksene hans er gjennomtrukket av blod.

– Det kom en tykk blodstråle fra armen. Jeg kunne ikke tro at det kunne komme så mye blod ut av kroppen min, forteller han.

Et forsøk på å presse en hånd mot der det blør mest har liten effekt og han må legge seg ned. Sammen med mannen han var på vei bort til, roper han på hjelp.

– Jeg så personer som løp bort. De registrerte at vi var der og trengte hjelp. Men de var sikkert i sjokk og de løp videre, sier Thoresen når han forklarer seg.

– Da tenkte jeg at hvis det ikke kommer noen, dør vi. (©NTB)