terror-sykefravær - Kraftig økning i sykefraværet etter 22. juli

Sykefraværet blant ansatte i regjeringskvartalet har økt kraftig etter 22. juli-terroren, viser tall fra Justisdepartementet og Departementenes servicesenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Justisdepartementet var 7 prosent av de ansatte sykmeldt i første kvartal i år. Det er dobbelt så mange som i samme periode i fjor. I Departementenes servicesenter var fraværet 8,1 prosent i første kvartal, en økning på 16 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

– Jeg har aldri opplevd lignende, sier Sylvia Peters, hovedtillitsvalgt i Juristforbundet i Justisdepartementet, til Aftenposten. Hun betegner sykefraværet som svært høyt.

– Vi jobber fortsatt under provisoriske forhold. Vi har for eksempel fortsatt ikke alle dokumentene og sakene rundt oss. Det er økt pågang fra ulikt hold og mange oppgaver i kø. I tillegg er vi gjenstand for omorganisering, noe som i seg selv skaper uro, sier hun.

I DSS har cirka 20 av de 500 ansatte gått av med AFP og pensjon siden 22. juli og fram til april i år. Elleve fast ansatte har sagt opp. Antall oppsigelser er imidlertid ikke i økning. I 2010 sa 27 personer opp i DSS.

– Alle ansatte i DSS, både de som ble direkte og indirekte berørt av 22. juli, er preget av det som skjedde, og DSS har satt inn særskilte tiltak for noen enkeltansatte, sier Erik Bollestad, fungerende direktør i DSS. (©NTB)