Nordmann dømt til over sju års fengsel i USA

Nordmannen John Kristoffer Larsgard, som er funnet skyldig i legemsbeskadigelse, ble tirsdag dømt til sju og et halvt års fengsel i Winslow i Arizona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Domstolen hadde før tirsdagens rettsmøte funnet 33-åringen skyldig i legemsbeskadigelse med bilen han kjørte, som regnes som et dødelig våpen, ifølge VG, som møtte Larsgard i fengselet Navajo County Jail.

Kjørte feil vei

Larsgard og moren kjørte mot kjøreretningen i en enveiskjøring i Winslow 24. september i fjor. På grunn av en musikkfestival var det fullt av folk i småbyen, og som en følge av dette var det mange som reagerte på kjøringen.

Det oppsto bråk og Larsgard ble slått i ansiktet og brakk nesen. I panikk flyktet han i stor fart, og en kvinne som sto rett ved bilen, fikk tåen overkjørt, og en annen kvinne som kastet seg vekk, fikk skrubbsår.

Behandles som farlig

Tidligere, før flukten, rygget han inn ved en pølsekiosk hvor det befant seg en kvinne og hennes barn. Bilen kom aldri i kontakt med disse, men ifølge vitner var ryggingen truende og livsfarlig.

Nordmannen ble pågrepet etter påkjørselen og har sittet fengslet i sju måneder, stort sett i isolat. Han blir behandlet som en av de farligste fangene.

Retten har ment at nordmannen med vilje forsøkte å skade folk. Selv sier han at han bare forsøkte å komme seg vekk. (©NTB)