ngog (Foto: DARREN STAPLES, © DS/zj)
ngog (Foto: DARREN STAPLES, © DS/zj)

To Bolton-mål på to minutter - N'Gog senket Aston Villa

Tre livsviktig poeng for Bolton, som for alvor trakk Aston Villa inn i nedrykksstriden.

Aston Villa - Bolton 1-2

Aston Villa kunne ikke tape. Bolton måtte vinne. Det var utgangspunktet da lagene møttes i en hengekamp på Villa Park tirsdag.

Og det var gjestene som kunne juble for tre livsviktige poeng. Aston Villa tok ledelsen etter 61 minutter, men tre minutter senere hadde Bolton snudd til 2-1-ledelse. Og flere mål blir det ikke.

Bolton ligger fremdeles under streken på en 18. plass, med 33 poeng. Aston Villa ligger på 15. plass, men er bare tre poeng foran Bolton - som også har én kamp mindre spilt.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Aston Villa har en katastrofal hjemmestatistikk denne sesongen: Fire kamper er vunnet, seks har endt uavgjort mens Bolton-tapet var det åttende i rekken.

Les også: Aston Villas marerittsesong: – Det er som en flyulykke

Warnock-mål
Villa var nære ved å ta ledelsen før minuttet var spilt. Chris Herd fikk gå opp umarkert etter en Charles N’Zogbia-corner, men headet like over.

Hjemmelaget var friske i innledningen, og da fire minutter var spilt hadde to hatt tre avslutninger.

Emile Heskey hadde flere fine sjanser i den første omgangen, og Stephen Warnock dundret ballen i tverrliggeren etter 38 minutter.

Og det var nettopp Warnock som åpnet scoringsballet på Villa Park. Etter 61 minutter skled han inn et innlegg fra Charles N’Zogbia, og sendte hjemmefansen til himmels. Men den gleden ble kortvarig.

Snudde på to minutter
Minuttet etter fikk Bolton straffe etter at Carlos Cuellar felte Mark Davies, og Martin Petrov var sikker fra krittmerket.

Og to minutter senere scoret gjestene igjen. Chris Eagles dro seg forbi en mann inne i Villa-boksen, før han fant David N’Gog som kjempet inn 2-1 for Bolton.

Villa prøvde å kjempe seg inn i kampen igjen, men evnet ikke å skape store sjanser etter at Bolton tok ledelsen.

Ikke før to minutter på overtid klarte Villa å skape noe, men headingen til innbytter Gabriel Agbonlahor gikk over mål - og Villa-spillerne måtte gå av banen til en høylytt pipekonsert fra hjemmefansen.