Serber nekter for å ha møtt Breivik

Anders Behring Breiviks angivelige serbiske kontakt, Milorad Pelemis, nekter for å ha møtt nordmannen i Liberia, slik et bosnisk nyhetsmagasin skrev fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er bare tull. Jeg har aldri møtt Anders Behring Breivik. Jeg har aldri vært i Liberia. Det er bare dumheter, jeg er en ærlig mann, og har ingenting å skjule, sier Milorad Pelemis til Dagbladet, som har møtt serberen i Beograd.

Les også: Navngir Breiviks serbiske kontakt

I 2002 var Breivik i Liberia. Han hevder at formålet var å møte en serbisk «krigshelt» som var på flukt fra Haag-tribunalet.

Flere medlemmer av sabotasjeenheten var senere i Liberia som leiesoldater. Ifølge det bosniske nyhetsmagasinet Slobodna Bosna var Pelemis i Liberia på samme tidspunkt som Breivik. Men Pelemis nekter altså for i det hele tatt å ha vært i det krigsherjede afrikanske landet og sier til Dagbladet at han satt fengslet fram til 2001, og at han ikke har hatt pass etter dette.

Hvorvidt politiet var kjent med den navngitte kontakten før fredag, ønsket imidlertid Holden ikke å svare på fordi det refererer direkte til innholdet i saksdokumentene. (©NTB)