s ceciliamandler 240412 imv spo#t trim
s ceciliamandler 240412 imv spo#t trim

– Har du høyhælte sko, siden du er så treig?

Cecilia Brækhus piskes i form etter mandeloperasjonen og lover en bedre Brækhus-utgave enn noen gang når hun skal til pers igjen i juni.

– Raskere, Cecilia. Har du høyhælte sko, siden du er så treig?

Sauerlands trenere pusher Cecilia Brækhus på løpebanen til Olympiasenteret i Kienbaum, en 45 minutters kjøretur utenfor Berlin. Side om side med Tysklands olympiske håp bygger bergensjenta seg opp etter halsoperasjonen i mars.

– Den kjente jeg i beina, sier Cecilia mens hun piskes videre.

– En ny verden
Mye sykdom og en vond hals har plaget Brækhus lenge. I mars tok hun beslutningen om å operere bort mandlene selv om det betød at hun måtte avlyse den etterlengtede kampen mot jenta som regnes for å være verdens beste, Ann-Sophie Mathis. Det angrer hun ikke på nå.

– Det er så utrolig herlig å slippe tung pust og å være tett i halsen. Det er en litt ny verden for meg nå, sier hun smilende.

I juni skal hun forsøke seg på nytt, men da mot en annen motstander. Sauerland er nå i forhandlinger med den hardtslående tyske jenta Jessica Balogun. Ubeseiret med 22 seire. Brækhus har vært klar på at hun nå vil ha en «skikkelig» motstander som kan yte god motstand.

– Det er så viktig at jeg får møte en god bokser nå og jeg kan bygge meg opp til kampen mot Mathis, sier Brækhus.

– Kommer til å se stor forskjell
Det er den kampen som Brækhus seg frem i mot og er glad for at Mathis sitt management har blitt muntlig enige med Sauerland om å sette opp en ny kamp, trolig i september. Det er en kamp hvor 30-åringen er overbevist om at vi kommer til å se en bedre Brækhus enn noen gang. Halsoperasjonen har gjort det lettere å puste og åpnet nye muligheter i bokseringen.

– Jeg tror du kommer til å se stor forskjell når jeg kommer opp i ringen. Ennå bedre. Jeg tenker at jeg burde gjort dette for lenge siden, sier en glad bergenser.

Men det viktigste først. Brækhus fosset fra sine mannlige bokse-kolleger på siste runde under dagens melkesyreøkt.

– Hun er visst verdens beste løpe-jente også, sier en av kollegene