ny2-syria-mathjelp-F - FN øker matvarehjelp til voldspregede Syria

FNs matvareprogram (WFP) vil forsøke å doble matvarehjelpen til Syria, selv om freden lar vente på seg. En bilbombe rystet hovedstaden tirsdag og det meldes stadig om brudd på våpenhvilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

WFP håper å levere mat til 500.000 personer i Syria de neste ukene, noe som betyr en kraftig opptrapping av innsatsen. Samtidig fortsetter uroen i landet.

– Ettersom konflikten fortsetter, sliter syrere i de rammede områdene med å skaffe mat til familiene sine, og WFP er dypt bekymret for potensiell matmangel, sier WFP-direktør Ertharin Cousin.

Til nå har WFP hjulpet cirka 100.000 mennesker i måneden, blant annet i byene Homs, Hama, Idlib og Damaskus. Innen slutten av april satser organisasjonen på å hjelpe 250.000 mennesker, deretter skal antallet fordobles til 500.000 i løpet av de neste ukene.

FNs hjelpeorganisasjoner er i stor grad blitt utestengt fra Syria under det over ett år lange opprøret mot president Bashar al-Assad.

Det statlige syriske nyhetsbyrået meldte at «terrorister» sto bak.

– En bevæpnet terroristgruppe detonerte bilbomben som førte til materielle skader. Tre personer kom til skade, meldte SANAA.

Samtidig melder Syrisk observatorium for menneskerettigheter at volden i landet fortsetter.

– Til tross for våpenhvilen ble 54 sivile og fem soldater drept i voldshandlinger rundt om i landet mandag, melder den syriske gruppen.

Våpenhvilen trådte i kraft for snart to uker siden, men bruddene på avtalen bare fortsetter. De pågående voldshandlingene har fått opposisjonen til å gå hardt ut mot FN-oppdraget i landet. Per i dag er bare elleve observatører utplassert, men FN har nå varslet at det skal utplasseres 300 observatører neste uke – til tross for at volden fortsetter. (©NTB)