terror-størseth-1 - Tekniker: – Fant flere hundre kroppsdeler

Kriminaltekniker Ole Morten Størseth forklarte i retten hvordan identifiseringsarbeidet etter bomben i regjeringskvartalet ble lagt opp. Det ble funnet flere hundre levninger etter de drepte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er Kripos som har ansvaret for identifisering av ukjente lik i Norge. Jeg fikk i oppgave å lede det arbeidet på vegne av Kripos, sa Størseth da han innledet sin forklaring.

Han forklarte nærmere hvordan alle levninger som ble funnet fikk et unikt nummer, en vanlig praksis i identifiseringsarbeid. Han viste også et kart der det var plottet inn hvor de som ble drept, oppholdt seg da bomben gikk av.

– De døde og de største kroppsdelene ble natt til 23. juli brakt til Nasjonalt folkehelseinstitutt for obduksjon, undersøkelse og formell identifisering, sa Størseth.

De påfølgende dagene ble store mengder levninger brakt til instituttet, og rettsmedisinere, tannleger og rettsgenetikere jobbet for å matche funnene til de døde.

– Det ble funnet flere hundre kroppsdeler, til tross for at det bare var åtte drepte i regjeringskvartalet, fortalte Størseth og ga dermed en klar indikasjon på hvor kraftig eksplosjonen var og hvor komplisert jobb rettsmedisinerne hadde. (©NTB)