Alberto_Contador_896363a (Foto: Laurent Cipriani, © PDJ)
Alberto_Contador_896363a (Foto: Laurent Cipriani, © PDJ)

Contador anklages for insulinmisbruk

Midt inne i soningen av én dopingforseelse, anklages sykkelstjernen Alberto Contador for også tidligere å ha jukset med ulovlige stoffer.

Spanjolen soner straff etter å ha fått påvist clenbuterol i kroppen under Tour de France i 2010. Contador får ikke delta verken i årets Tour de France eller OL i London.

Nå står en massør i spanjolens tidligere lag, Liberty Seguros, fram og hevder han så Contador sette sprøyter med insulin under Tour de France i 2005.

Dopmistenkt lege
– Eufemiano Fuentes var lege i laget, og insulin inngikk som del av behandlingen for alle lagets ryttere, hevder massøren overfor magasinet Intervju.

Fuentes ble året etter avslørt i oppbevaring av en rekke blodposer fra forskjellige ryttere i sin klinikk i Madrid. Contador var også en periode mistenkt i den såkalte «Operacion Puerto»-saken, men han ble senere frikjent.

Nå trekker insulinbeskyldningene ham inn i saken igjen.

Nye beskyldninger
En spansk domstol gjenåpnet saken sist høst.

Insulin er et hormon som regulerer kroppens opptak av sukker og benyttes som medisin for mennesker med sukkersyke. Idrettsutøvere kan misbruke medisinen til å øke tilførselen av glukose (druesukker) til musklene, som fører til større utholdenhet.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2