terror-langli-8 - Innsatslederen roste siviles innsats

Thor Langli, som var politiets innsatsleder etter eksplosjonen i regjeringskvartalet, rettet i retten tirsdag en stor takk til sivile som hjalp til i redningsarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var veldig mange sivile som kom forbi, som gjorde en kjempejobb og hjalp til med redningsarbeidet, sa Langli da han vitnet.

Han nevnte en amerikansk kirurg som eksempel på innsatsen fra de sivile.

– Jeg hørte om en person som hadde presentert seg som kirurg fra USA. Han var villig til å bistå, plukket masse glass ut av folk og bandasjerte dem, fortalte han.

Langli rettet også en stor takk til helsearbeiderne og til Sivilforsvaret som etter hvert ble en viktig del av arbeidet i regjeringskvartalet.

Han fortalte også om det store trykket fra mediene. Han fortalte at han hadde hørt meldinger om radiosendinger der personer som var tydelig sjokkskadd ble intervjuet, og som han mente ikke ga et riktig bilde av situasjonen inne på området ved regjeringsbygningene.

Langli opplyste imidlertid om et godt samarbeid med pressen, som viste forståelse for anmodningene om ikke å filme og fotografere døde og skadde. (©NTB)