FRA FOTBALL TIL ISHOCKEY: Tom Nordlie blir direktør i Lørenskog ishockey. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
FRA FOTBALL TIL ISHOCKEY: Tom Nordlie blir direktør i Lørenskog ishockey. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Oppsummering av 3. serierunde i Adeccoligaen

Her er alt du trenger å vite fra alle kampene.

Adeccoligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Les også: Slik ender Adeccoligaen 2012

TO AV DE STØRSTE OPPRYKKSFAVORITTENE DELTE POENGENE BRODERLIG I «TOPPOPPGJØRET»

Det var knyttet seg stor spenning til «toppoppgjøret» mellom Sandefjord og Start. Begge lag ville med seier i denne kampen kunne si at de har fått en meget god start på sesongen. Det ble en sjansefattig men spennende kamp mellom to gode lag, som endte i uavgjort 1-1. I sjansestatistikken kom vi til 3–3 i store målsjanser, og da gir ett mål til hvert av lagene en «normal» uttelling på sine sjanser. Nå står Sandefjord med 4 poeng, mens Start står med 5 poeng etter at begge lag har spilt 3 kamper. De har begge møtt god motstand til nå, men bør hanke inn noen 3-poengere snart for å få den virkelige flyten!

I forrige hjemmekamp mot Sarpsborg 08 var Sandefjord meget tamme i 1. omgang, og vi var sikre på at trener Sandstø hadde lagt om formasjonen fra 4-2-3-1 til 4-3-3 for å få mer trykk fra begynnelsen av kampen denne gang. Hvis så var intensjonen så ble resultatet det motsatte. Sandefjord ble passive, ble spilt ofte ned i 4-5-1 og samtidig mistet de ball ofte på egen halvdel. Dette ga Start trykket og var det førende laget de første 30 minuttene. En av de få gangene Sandefjord var høyt i banen resulterte dog i omgangens første mål. Dessverre for hjemmelaget var det Start på et glimrende kombinasjonsspill mellom Owello, Hoff, Asante og Vilhjalmsson i en kontring, som resulterte i at sistnevnte satt inn kampens første og sitt fjerde for sesongen. Dette er kampens første sjanse, og satt litt på spissen første skudd på mål!

Trener Sandstø leser bildet i kampen, og legger om og tilbake til Sandefjords vante 4-2-3-1 formasjon. Dette er et meget smart trekk viser det seg. Laget får umiddelbart mer trykk og overtar føringen av kampen. Laget flytter seg høyere i banen og skaper noen halvsjanser. I det 39. minutt får Sandefjord tildelt frispark fra skrått hold fra ca. 20 meter. Kaptein Gabrielsen lader kanonen og skyter flott over muren og i krysset, 1–1. Dette var Sandefjords første reelle målsjanse i kampen! Like før pause får hjemmelaget en ny god mulighet da Reppesgård Hansen blir fint spilt fri på høyrekanten og litt heldig sender Hansen igjennom. Fra litt skrått hold og litt presset avslutter Hansen brukbart, men over mål.

2. omgang blir en langt mer åpen affære der spillet bølger mer frem og tilbake, noe lignende avslutningen på 1. omgangen. Det blir allikevel skapt relativt få målsjanser i denne omgangen, men til gjengjeld er de av det meget store slaget. I det 66. minutt utfordrer Asante nedover høyrekanten og fra dødlinjen legger han ut 45 grader til Vilhjalmsson. Helt fri på 6–7 meter er det bare for han å sette ballen i lengste hjørnet, men keeper Austbø redder. Det er en flott redning av keeper, men avslutningen bør være bedre, spesielt fra en måltyv som Vilhjalmsson! Det drøyer ytterligere over 20 minutter før vi får en ny stor sjanse, denne til hjemmelaget. Aas blir spilt fri i mellomrommet foran backrekken til Start. En nydelig vipp spiller Hansen fri på 14 meter rett foran mål, men dessverre blir avslutningen for svak og Lund Hansen kan gjøre en relativt lett redning. Omgangens og kampens siste sjanse er det Start som får, 3 minutter på overtid. Et høyt innlegg i feltet fra Nouri resulterer i at keeper Austbø, under hardt press, glipper ballen ned til en umarkert Hoff. Han får fritt skutt mot mål, men skuddet blokkeres.

En spiller som definitivt kom godt ut av formasjonsendringen til Sandefjord var Cato Hansen. Etter vår mening var han ett konstant uromoment da han ble flyttet frem som spiss. God i luften, hardtarbeidende, kvikk i bakrom og oppofrende. Det eneste som manglet var at han scoret på den store muligheten han fikk i det 87. minutt.

En situasjon som ble diskutert i gangene på Komlett.no Arena etter kampslutt var scoringen bortelaget fikk underkjent i det 88. minutt. Det blir slått et hardt frispark fra kant, en ball som det ser ut blir stusset videre av Vikstøl. I realiteten viser det seg at dette blir stusset videre av hjemmelagets Dimitriadis, noe som antakelig frikjenner Kristjansson som setter ballen i nettet. Om han var offside da ballen ble slått er tvilsomt, men dette blir bare synsing. Dømt er dømt, og 1–1 ble resultatet.

SANDEFJORD FOTBALL – IK START 1–1
Mål: 0–1 Vilhjalmsson (24), 1–1 Gabrielsen (39)
Gule kort: Vikstøl, Kristjansson, Søgård (alle Start)

Sandefjord: Austbø – Reppesgård Hansen, Amankwah, Gabrielsen, Brix – Torp, Jaiteh, Dimitriadis – Hansen, Aas, Lamøy
Innbyttere: Magnusson for Gabrielsen (71), Gustavsen for Jaiteh (88), Tande Klepaker for Torp (93)

Start: Lund Hansen – Nouri, Andersen, Kristjansson, Vikestøl – Asante, Owello, Søgård, Oladapo – Hoff – Vilhjalmsson
Innbyttere: Aas for Oladapo (51), Dreshaj for Asante (88)

MJØNDALEN OVERKJØRT AV EFFEKTIVE ULL-KISA

Ull-Kisa fikk smake litt på Adecco-nivået i forrige runde mot Ranheim da de ble sendt hjem med 3–0 i sekken. Derfor var det knyttet stor spenning til oppgjøret mot Mjøndalen, som for sin del hadde spillefri forrige helg. Ull-Kisa trykte til fra start og regelrett overkjørte det etablerte Adeccoligalaget Mjøndalen. Hjemmelaget var dødelig effektive og ga seg ikke før det sto 5–0 på lystavla på UKI-Arena. Når sjansestatistikken var 8–4 i favør Kisa kan vi si at de hadde god uttelling ja, men at de vant en vel fortjent seier er det ingen tvil om!

Kisa startet med allerede etter 4 minutter å produsere en meget stor målsjanse. Et godt slått frispark fra Jørstad stusser Andresen videre på mål. En god redning av Larsen, og på returen avslutter Soltvedt svakt. Etter 13 minutter produserer Kisa nok en stor sjanse, nok en gang på dødball. Ballen blir slått inn i feltet hvor Holmen header fri Kind Mikalsen, som nikker ballen centimetere utenfor stolpen. Ikke før i det 30 minutt har Mjøndalen sin første og største sjanse i kampen. Etter corner ender ballen hos Sundli som skyter i stolpen. Stang inn i stedet for stang ut der, ville kanskje gitt oss en helt annen kamp? I det 36. minutt kommer kampens første mål. Andresen lader slegga fra ca. 18 meter og skyter via muren og i mål. I det 42. minutt er samme Andresen frempå og setter inn sitt andre for dagen. Nok en gang etter dødball, denne gangen corner.

I pausen gjør Mjøndalens trener to bytter, og kommer ut med et mer offensivt lag. Da er det meget tungt at allerede etter 46. minutter så sitter 3–0 bak keeper Larsen. En glimrende forsering på venstrekanten av Kind Mikalsen med påfølgende innlegg, som motsatt kant Holmen setter kontant i må. Og allerede i det 52. minutt sitter 4–0. Denne gangen er det Soltvedt som kommer fri på venstrekanten og slår inn til en umarkert Holmen som setter den enkelt i mål. I det 71. minutt kommer Mjøndalens største mulighet til redusering. Helton fri på høyrekanten og slår et godt innlegg til Stokke, som utrolig nok setter den over med pannebrasken upresset fra 5 meter. Mjøndalen har ballen mye i denne perioden, mens Kisa kontrollerer. Og i det 84. minutt blir ydmykelsen total da Soltvedt setter inn 5-0!

Kisa fremsto som et meget godt organisert lag, med korte avstander og en tydelig spillestil. Spillestilen innebærer liten risiko, få touch fremover og fokus på dødballer. Dette medfører at motstander sliter med å finne rytme i spillet sitt, da det brukes lang tid på alle innkast, frispark og cornere gjennom hele kampen. Noen vil kalle det enkelt, for Kisa i går var det effektivt og genialt. Saltoinnkastene til Holmen skapte mye hodebry for Mjøndalen, samt stor underholdning for de fremmøtte på stadion.

Ull-Kisa – Mjøndalen IF 5–0

Mål: 1–0 Pål Steffen Andresen (36), 2–0 Pål Steffen Andresen (42), 3–0 Kim Holmen (46), 4–0 Kim Holmen (52), 5–0 Eirik Soltvedt (84)
Gule kort: Soltvedt (Yll/kisa), Helton og Idris (Mjøndalen)

Ull-Kisa: Origi – Andresen, Flittie Onstad, Rosenkilde, Kristoffersen – Holmen, Adebahr, Jørstad, Kind Mikalsen – Castilla – Soltvedt
Innbytter: Jørstad for Andresen (57), Jansen for Castilla (88), Fortes dos Santos for Soltvedt (88)

Mjøndalen: Larsen – Rønningene, Sundli, Bernstein, Solberg – Ohr, Idris, Helton, Gunnarson – Paul, Kirkevold
Innbyttere: Fossum for Gunnarsson (46), Stokke for Rønningene (46), Granaas for Paul (78)

STRØMMEN MED STRAFFEMÅL PÅ OVERTID, HAM-KAM FORTSATT UTEN POENG

HamKam tok imot Strømmen på Briskeby med 2 strake tap i bagasjen, mens Strømmen fikk sine første poeng hjemme mot Hødd sist etter en meget solid opptreden. HamKam mente i forkant av kampen at finspill ikke var viktig i denne kampen, men kun 3 poeng. Det skulle vise seg at laget til slutt satt igjen med 0 poeng etter å ha tapt en kamp hvor de var det førende laget spillemessig.

I en meget sjansefattig 1. omgang er det Kamma som kommer til den første muligheten. I det 17. minutt skyter Dahle fra god posisjon, rett på Kerr i Strømmen sitt mål. 2 minutter seinere fanger Sistek opp en andreball, og setter ballen iskald mellom beina på Rønningen i Kamma-buret. Før nervene får spredd seg skikkelig utligner hjemmelaget ved Nedrebø etter en corner. Selv om Kamma har ballen mest er det Strømmen som kommer til omgangens siste mulighet, igjen ved Sistek som har et skudd som går like utenfor.

2. omgangen fortsetter med et lite overtak til hjemmelaget, uten at det skapes nevneverdig med sjanser. Ikke får i det 69. minutt da Jensen kommer seg fint fri og spiller inn i feltet. Lehne Olsen får muligheten, men skyter over. I det 77. minutt feller bortelagets keeper Kerr hjemmelagets Bjerke innenfor 16-meteren og det dømmes straffe. Straffen ekspederer Lehne Olsen i mål, og hjemmelaget har snudd kampen. Men HamKam virker utrygge og Strømmen straffer de nok en gang ved at Tokstad avslutter en fin kontring, 2–2 og like langt i det 83. minutt. HamKam har presset og går for 3 poeng. De får en god mulighet ved Jensen i det 90. minutt, men hans skudd går utenfor. Så da går det som det ofte går når et lag jager seiersmålet, en farlighet oppstår i andre enden. Almen klipper ned Sistek innenfor 16-meter i det 93. minutt og bortelaget får straffe!

Straffen skal selvfølgelig tas av Bjørnevik som har hatt flere gode sesonger i HamKam både i Tippeligaen og Adeccoligaen. Bjørevik setter inn 2–3 og bortelaget kan juble over en herlig revansje etter fjorårets forsmedelige tap på samme arena. Da ledet Strømmen 2–1 til det var igjen 3 minutter og tapte kampen 4–2.

HamKam har nå sluppet inn 9 mål på 3 kamper, og på toppen av det hele så ble keeper Rønningen skadet i dette oppgjøret. Det medfører at de er nødt til å hente inn en ny keeper da også reservekeeper Ekeberg Skjerve er skadet. Han bør på plass før lokaloppgjøret borte mot tabell-leder KIL! For Strømmen sin del har de nå fått en nesten like god start på sesongen som i fjor, og det er bare å kjøre på. Sandefjord hjemme til helgen er ingen umulig oppgave!

HamKam – Strømmen IF 2–3
Mål: 0–1 Sistek (19), 1–1 Nedrebø (25), 2–1 Lehne Olsen (78), 2–2 Tokstad (82), 2–3 Bjørnevik (93)
Gule kort: Van Den Burgt (Strømmen)

HamKam: Rønningen – Jevne Hagen, Asani, Lie, Riise – Jensen, Bjerke, Berg-Hansen, Dahle – Nedrebø, Lehne Olsen
Innbyttere: ingen

Strømmen: Kerr – Amundsen, Yabre, Bjørnevik, Figved – Tokstad, Rasch, Strømnes, Van Den Burgt – N’Kee, Sistek
Innbyttere: Møller for N’Kee (66), Nilsen for Figved (74), Nordheim for Rasch (90)

ÅRETS FØRSTE TREPOENGER KOM MED KAPTEIN TALBERG PÅ PLASS

Se sammendrag av TUIL – Notodden i Play

Til forrige kamp slet TUIL voldsomt med å stille et slagkraftig mannskap, både på grunn av skader og karantener. Til dette oppgjøret var kaptein Talberg tilbake etter lang tids skadeavbrekk, med god innsats, redning på streken og sedvanlig gult kort. I tillegg var både Johansen og Lysvoll disponible igjen, slik at hjemmelaget stilte opp imot fulltallig i 1–0 seieren mot Notodden. Det var en kjærkommen seier ettersom begge de foregående kampene hadde endt med tap. For Notoddens del så var de fornøyd med prestasjonene de siste 45 minuttene, skapte en del sjanser og følte seg snytt for et straffespark. Såpass misfornøyd var gjestenes trener Halvorsen, at han ble sendt på tribunen for sterke protester mot dommeren.

Kampen er en stillingskrig de første 25 minuttene inntil hjemmelaget produserer sin og kampens første målsjanse. TUIL vinner ballen høyt i banen og setter fart mot mål der Lysvoll avslutter fra skrå vinkel. Litt for svak avslutning og keeper redder, men et lite forvarsel om hva som skulle komme seinere i omgangen var det. I minuttet etterpå skaper bortelaget to gode muligheter gjennom et langskudd og et skudd på retur etter den påfølgende corneren. På skuddet er Talberg både dyktig og heldig som klarer å blokkere Aksnes sitt forsøk fra ca. 16 meter. I det 44. minutt kjører TUIL en flott kontring hvor ballen ender opp hos Lysvoll. Han får mulighet fra skrå vinkel som tidligere i omgangen, men denne gangen sitter ballen kontant i hjørnet. 1–0 til hjemmelaget.

2. omgangen er det Notodden som er det beste laget. De får ballen mer ned på bakken og får satt trykk på hjemmelaget. Dette gir hjemmelaget gode overgangsmuligheter, men de er ikke dyktige nok i denne fasen og produserer lite fremover. Notodden derimot har to gedigne muligheter til å utligne. I det 57. minutt header Jenssen fra drøye 5 meter rett på keeper, en heading Jenssen burde satt til side for Sørensen i TUIL-målet. I det 89. minutt er det svakt klareringsspill i TUIL-forsvaret, noe som ender med at Skogen står alene på syv meter. Dessverre for bortelaget skytes det over, på en mulighet som må ekspederes bedre hvis man skal ta poeng på bortebane i Adeccoligaen.

Tromsdalen – Notodden FK 1–0
Mål: 1–0 Lysvoll (44)
Gule kort: Talberg (Tromsdalen), Skogen og Jenssen (Notodden)

Tromsdalen: Sørensen – Arnøy, Talberg, Bertheussen, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll – Waage
Innbyttere: Johnsgård for Waage (71), Hjorth for Arnøy (89)

Notodden: Marques – Amundsen, Jenssen, Lien, Sande – Granerud, Velta – Holmen, Aksnes, Nynes – Lundeberg Enger
Innbyttere: Kleven for Enger (62), Skogen for Nynes (71), Tømmer Ufs for Amundsen (79)

RANHEIM MED TRE STRAKE SEIRE, IMPONERTE PÅ JÆREN

Se sammendrag av Bryne – Ranheim i Play

Topplaget Ranheim kom på besøk til Jæren for å prøve å ta skalpen til et hjemmelag som presterte under pari borte mot Notodden forrige runde. Dette var en god test for et Ranheim som har blitt tippet litt ned på tabellen i år, og «bare» har slått to nyopprykkete lag til nå. En test laget skulle vise seg å være mer en gode nok til å bestå! Laget fortjent en tett og relativ jevn kamp 1-0, med også et klart overtak i sjansestatistikken. Dermed topper laget fortsatt tabellen, mens Bryne har fått en trang start på sesongen etter to strake tap.

Robert Stene på Ranheim har startet sesongen forrykende, men det var ikke noe forrykende over avslutningen på kampens første sjanse. Fra noen få meter setter Stene ballen i stanga på en retur fra skuddet til Åsen. Større mulighet enn det får man ikke i fotball! Etter dette skapes det lite, bortsett fra Bryne som kommer til et par brukbare muligheter ved Landro på skudd fra distanse og Bright på skudd fra 7 meter. Neste store mulighet er det bortelaget som står for i det 35. minutt. Løkberg drar seg fint og lett igjennom et vaklende Bryne-forsvar, men skyter svakt i nettveggen alene med keeper Kristiansen. Et par minutter seinere stusser Larshus Larsen igjennom til Bright, som helt alene med keeper avslutter svakt rett på Barli i Ranheim-buret. Brynes første store mulighet i kampen.

2. omgangen er ca. 10 minutter gammel da bortelagets Bye løper fra Risholt i Bryne-forsvaret og setter ballen forbi Kristiansen. Dessverre for Ranheim, også utenfor stolpen! Men samme Bye skal bare 5 minutter seinere forsere flott ned til dødlinjen, legge ballen ut i 45 grader til Stene. Stene setter ballen kontant i mål, sitt tredje for sesongen. Fra dette tidspunktet og ut kontrollerer bortelaget kampen, men kan fort ha blitt straffet av Helles heading i det 79. minutt etter innlegg fra Lode. Den notoriske måljegeren er fri på 6–7 meter, men nikker utenfor lengste stolpe.

Brynes trener mente etter kampen at Ranheim var det beste laget og at de vant fortjent. Og slik Ranheim fremstår nå så skal man ikke se bort ifra at de også kan gjøre seg fortjent til et godt resultat hjemme i neste runde mot opprykksfavoritt Start. Bryne må kjappest mulig slikke sine sår, og komme sterkere tilbake i oppgjøret mot Mjøndalen på deres nye stadion. Noe som helt sikkert ikke blir lett da statistikken viser at lag som taper 5–0 borte, så si alltid vinner neste hjemmekamp!

Bryne FK – Ranheim IL 0–1
Mål: 1–0 Stene (59)
Gule kort: Ertzeid (Bryne)

Bryne: Kristiansen – Landro, Gulowsen, Risholt, Lode – Larshus Larsen, Stokkeland, Urstad – Nyborg – Helle, Bright
Innbyttere: Fernandes for Nyborg(46), Ertzeid for Larshus Larsen(66), Vølstad Fjeldsbø for Stokkeland(72)

Ranheim: Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Løkberg, Reginiussen, Åsen, Stilson – Stene – Bye
Innbyttere: Krogstad for Stilson(70), Izuchukwu for Bye(92)

SLEGGA TIL MOEN SENKET SARPSBORG 08

Se sammendrag av Sarpsborg – Kongsvinger i Play

Nok en storkamp ble spilt denne runden. Sarpsborg 08 som er en av forhåndsfavorittene til opprykk, tok imot outsider KIL på Sarpsborg Stadion. Det ble et dramatisk oppgjør som bortelaget dro det lengste strået i, gjennom to kanoner fra måljeger Andreas Moen. Ikke nok med et så måtte hjemmelaget spille over 50 minutter med 10 spillere, etter at Glenn Roberts var blitt vist det røde kortet etter en omdiskutert situasjon. Slik vi ser den situasjonen er Roberts kun uheldig og tråkker på en spiller som faller foran ham. Mulig vi tar feil, men det er det tredje røde kortet Lundby deler ut allerede i år, og ingen av dem er av den soleklare sorten.

Kampens første mulighet er det hjemmelaget som får. Et godt innlegg fra Gievær i det 7. minutt sender Hoås på blankt mål fra 7 meter. Den headingen MÅ styres ned i hjørnet der ballen kom fra! Sarpsborg er det førende laget, men det er bortelaget som tar ledelsen 1–0 i det 16. minutt ved Moen. Han drar seg fri ved dødlinja, fører ballen utover og skyter overraskende i det nærmeste hjørnet. En typisk Moen scoring! Hjemmelaget svarer nesten direkte i det 18. minutt. Et godt innlegg fra Solberg som det er nære på at flere Sarpsborg-spillere kommer på. Det eneste som skjedde fra her til pause var et par brukbare muligheter for bortelaget, i tillegg til det omtalte røde kortet.

I det 48. minutt får hjemmelaget to store muligheter etter cornere. Først er det Jonviks heading som blir reddet på strek, deretter Ødegårds heading fra spiss vinkel som begge kunne resultert i scoringer. I det 53. minutt er Solum nær ved å øke ledelsen for bortelaget, men skyter over fra kloss hold. I det 75. minutt er det hjemmelaget som kommer til en dobbeltmulighet ved Ihugba og Elyounoussi, men sistnevnte avslutter over fra 5 meters hold. Nesten utrolig at hjemmelaget ikke har scoret hittil i kampen. Men så går det som det ofte gjør når et lag presser på for utligning. Shindika vipper elegant Moen igjennom og han lar seg ikke be to ganger. Spissen hamrer ballen inn i nærmeste hjørnet og ledelse 2–0 til bortelaget i det 82. minutt. Hjemmelaget reduserer i det 87. minutt ved innbytter Divanovic, men selv med et brukbart trykk på slutten så klarer de ikke å utligne KIL sin ledelse.

De to lags trenere hadde forskjellig syn på kampen etter at dommeren hadde blåst av. Roar Johansen hos Sarpsborg mente at de var mye bedre lag enn KIL og hadde nok sjanser til å vinne kampen. Tom Nordlie derimot mente at laget hans vant fortjent. Uansett så var det en dramatisk og intens kamp mellom to gode lag. Sarpsborg bør ha 3 poeng for å henge seg på topplagene i deres møte med Notodden neste helg, mens KIL bør ta 3 poeng hjemme i lokaloppgjøret mot bunnlaget HamKam.

Sarpsborg 08 – KIL Toppfotball 1–2
Mål: 0–1 Andreas Moen (16), 0–2 Andreas Moen (82), 1–2 Divanovic (87)
Gule kort: Fazlagic (Kongsvinger)
Rødt kort: Roberts (Sarpsborg 08)

Sarpsborg 08: Jörnsson – Jusufi, Ødegaard, Heieren-Hansen, Jørgensen – Jonvik-Ihugba – Roberts, Gievær, Solberg – Hoås
Iinnbyttere: Elyounoussi for Gievær (62), Divanovic for Solberg (76), Røn for Jusufi (85)

Kongsvinger: Deinoff – Hæstad, Førsund, Ryen, Fazlagic – Aas, Shindika, Tiller-Larsen – Myklebust, Solum, Moen
Innbyttere: Megalvis for Myklebust (68), Pierau for Solum (85)

ÅRETS FØRSTE TREPOENGER TIL HØDD, MEN DEN SATT LANGT INNE!

Se sammendrag av Hødd – Bodø/Glimt i Play

Hødd hadde før kampen fått en meget dårlig start på sesongen med to strake tap. Det er ille nok med tap, men slik de fremsto i førsteomgangen mot Strømmen sist så de ikke ut til å holde nivået i denne divisjonen. Det var derfor meget sterkt å hanke inn 3 poeng hjemme mot et Glimt-lag som har vært solide i serieåpningen.

Det startet på verst tenkelige måte for hjemmelaget. Glimts toppscorer, V. Braaten, ble spilt igjennom i bakrom og setter ballen kontrollert i hjørnet forbi keeper Nyland. 0–1 og det var kun gått 9. minutter. 5 minutter seinere er N’Diaye nære ved å øke ledelsen for bortelaget, men setter den utenfor fra bra posisjon. Hødd kjemper seg inn i kampen, og får belønning etter 23 minutter. Lala legger igjen til Sandal som skrur den elegant opp i lengste kryss, 1–1. Hødd har initiativet i kampen i denne perioden, og i det 34. minutt setter Lala inn 2–1 for hjemmelaget etter pasning fra Heltne Nilsen. Ifølge trener Nilsen hos Hødd så vant hjemmelaget sjansestatistikken 4–2 i 1. omgang, og gikk med en fortjent ledelse i garderoben.

Hødd er nære på å øke ledelsen sin allerede i det 47. minutt. Standal får nesten tåa på ballen, men kolliderer med Londak. En smell som resulterer i at Standal må gå av banen. Glimt trykker på og får en god mulighet ved Braaten i det 53. minutt, men avslutningen går utenfor. Like etter er hjemmelaget nære på ved å øke ledelsen nok en gang, men Londak redder mesterlig avslutningen fra Sandal. Herfra og ut er det nesten bare snakk om Glimt. Hjemmelaget blir spilt lave og har mer enn nok med å forsvare seg. I det 57. og det 81. minutt treffer bortelaget både tverrligger og stanga, mens de i det 73. minutt roper Knarvik høyt på straffe. Det koker rundt på Høddvoll nå, og Moltu er nær ved å sette ballen i eget nett i samme spilleminutt. Bare en meget god Nyland holder Glimt fra livet. Hødd er på noen farlige visitter på kontringer, men det er Glimt som skal få den siste gedigne muligheten i kampen. Innbytter Kahlili står alene på bakerste stolpe og header mot mål, men et tigersprang fra Nyland i målet hindrer utligning.

Hødds trener sier etter kampen at de hadde marginene med seg i denne kampen, men at de også kunne satt flere scoringer. I tillegg skrøt han av sin keeper Nyland, som holdt Glimt unna med flere fantastiske redninger.

Hødd reiser neste helg til Alta hvor de møter et hjemmelag uten seier til nå. Glimt skal hjem til Aspmyra for å møte TUIL i et nordnorsk derby.

IL Hødd – Bodø/Glimt 2–1
Mål: 0–1 Braaten (9), 1–1 Sandal (23), 2–1 Lala (34)
Gule kort: Hødd: Heltne, Aursnes Glimt: Skovgaard, Sane, Knarvik, Robertsen

Hødd: Nyland – Latifu, Klock, Moltu, Brandal – Heltne Nilsen, Aursnes, Sandal – Standal, Lala, Heltne
Innbyttere: Mork for Standal (50), Karlsen for Lala (75), Engen Grimstad for Heltne (88)


Bodø/Glimt: Londak – Jacobsen, Skovgaard, Braaten, Imingen – Berg, Knarvik N’Diaye – Sane, Braaten, Berglann
Innbyttere: Saltnes for Jacobsen (30), Robertsen for Berglann (78), Khalili for Knarvik (85)

MÅLRIKT OG POENGDELING I ALTA, BEGGE LAG FORTSATT UTEN SEIER

Alta hadde ikke scoret hittil i Adeccoligaen og sto med null poeng, men åpnet kontoene både for mål og poeng i hjemmekampen mot Bærum. Dessverre for hjemmelaget viste det seg å være relativt enkelt å score på dem også, så resultatet ble uavgjort 3–3. Bærum står nå med to poeng etter 3–3 i begge sine kamper.

Kampen var bare 7 minutter gammel da hjemmelaget ble tildelt straffespark. Bærums keeper Hjulstad feller noe klønete hjemmelagets Nikolaisen og Nome setter sikkert inn 1–0. Kun 5 minutter seinere, i det 12. minutt, setter Shaswari inn utligningen for bortelaget. Det er Alta som har presset, og kommer til gode muligheter i de påfølgende minuttene. Og i det 19. minutt setter Nikolaisen inn 2–1 etter en gedigen tabbe av Aunan i bærumsforsvaret. Hjemmelaget trykker på og er nære ved å gå opp til 3–1 etter skudd fra Reginiussen, men skuddet går like utenfor. Spillet roer seg og omgangen ebber ut i ledelse 2–1 til Alta.

Det er hjemmelaget som tar kommandoen etter pause. Det første kvarteret produserer de både trykk, dødballer og målsjanser mot et litt tannløst Bærum. Men litt mot spillets gang utligner Shaswari med sin andre scoring for dagen, etter glimrende klikk-klakk spill. Trykket fra Alta roer seg ned, og i det 71. minutt setter Aalbu inn 2–3 for bortelaget. Kampen er snudd og hjemmelaget må jakte scoring. Og uttelling får de. I det 77. minutt setter Törnqvist inn 3–3 ved å flikke inn ett frispark fra Thomassen.

Altatrener Berger mente laget hans opptrådte som ville høns defensivt, og at de skaper målsjanser og scorer 3 mål kommer i skyggen av periodevis meget dårlig spill. Bærum-trener Tandberg var mer positiv, selv om han mente at laget ga bort 2 mål gjennom personlige feil. Han mente at noen av angrepene laget produsert var av verdensklasse, og at hans unge lag ville lære underveis i serien.

Alta får en ny mulighet hjemme i Finnmarkshallen allerede til lørdag, da Hødd kommer med nyvunnet selvtillit. Bærum tar imot Ull-Kisa på Sandvika Stadion, hvor vi får se to lag med vidt forskjellig syn på fotball møte hverandre!

Alta IF – Bærum SK 3–3
Mål: 1–0 Nome (7), 1–1 Shaswari (12), 2–1 Nikolaisen (19), 2–2 Shaswari (62), 2–3 Aalbu (71), 3–3 Törnqvist (77)
Gule kort: Ingen

Alta: Jarosinski – Nilsson, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen – Reginussen, Nome, Thomassen – Nordbye, Nicolaisen, Ludvigsen
Innbyttere: Overvik for Ludvigsen (73), Tolk Solberg for Nilsson (82)

Bærum: Hjulstad – Troupe, Aunan, Aubert, El-Masouri – Aalbu, Sanne, Sandbu, Mikkelsen – Lundemo, Shaswari
Innbyttere: Llullaku for Sandbu (45), Larsen for Ask Mikkelsen (64)