ny1-sykle-aksjon-F - Kronprinsessen tråkket i gang sykkelaksjon

Kronprinsesse Mette-Marit var lettere andpusten da hun kom syklende opp bakken til Slottet tirsdag formiddag. Da hadde hun tråkket i gang årets Sykle til jobben-aksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var veldig, veldig gøy, sa kronprinsessen da hun tråkket de siste meterne opp bakken til slottsplassen klokken 09.55.

En time og 45 minutter tidligere hadde hun startet sykkelturen fra Skaugum sammen med representanter for WWF og Sykle til jobben-aksjonen. Aksjonen er Norges største kampanje for fysisk aktivitet i arbeidslivet og arrangeres av Bedriftsidretten.

– Men det er så gøy. Man blir i så godt humør, sa en strålende kronprinsesse da hun steg av sin nye sykkel, som hun har fått i gave av kronprinsen.

Hjelmen hadde hun lånt av Marius, da hun ikke fant sin egen på morgenkvisten. Og buksen hadde hun lånt av kronprinsen – så selv i de beste familier kan det gå fort for seg tidlig på morgenen.

– Jeg er ikke så opptatt av utstyr. Jeg er mer opptatt av å komme meg ut. Og det er noe av poenget med denne aksjonen. Det trenger ikke være så høy terskel, man kan bruke det man har av utstyr, sa kronprinsessen.

– Jeg håper at det kan inspirere andre til også å ta sykkelen fatt.

– Så «in the heat of the moment» så tenkte jeg at jeg kan jo bli med og sykle til jobben, sa Mette-Marit.

Det er Bedriftsidretten, som arrangerer aksjonen, godt fornøyd med.

– Vi er veldig glad for at hun går fram som en god rollemodell, for å vise at selv i en travel hverdag er det muligheter for å sykle til jobb, sier Siri Meland, kommunikasjonsdirektør i Bedriftsidretten.

«Sykle til jobben» arrangeres fra 25. april til 15. juni og er nå inne i sitt 39. ende år.

Målet med aksjonen er å motivere alle til å bruke reiseveien aktivt, slik at du blir friskere, sunnere og i bedre form. I tillegg spares miljøet for CO2-utslipp.

Også kronprinsessens form kan bli bedre.

– Jeg skulle ønske den var bedre, men jeg trener jevnlig, sa kronprinsessen, som innrømmer at det kanskje er blitt litt lite trening i det siste.

– Så det skal bli godt å komme seg på sykkelen litt framover.

Kronprinsessens mål er å sykle til jobb en dag annenhver uke under aksjonen. (©NTB)