ny1-eksplosjon-fredrikstad-F - Vil ta flere dager å finne årsaken til Mills-eksplosjon

Politiet starter tirsdag åstedsundersøkelser på Mills-fabrikken i Fredrikstad etter gasseksplosjonen som kostet én mann livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kripos og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) bistår politiet i de tekniske undersøkelsene.

– Det tar noen dager før man kan konkludere med hva som forårsaket eksplosjonen, sier politiførstebetjent Jan Andreassen i etterforskningsseksjonen ved Fredrikstad politistasjon til NTB.

En 62 år gammel mann omkom, og minst tre personer ble lettere skadd, i gasseksplosjonen i Mills-fabrikken i Fredrikstad mandag ettermiddag.

Både fabrikkbygningen og nærliggende bygninger fikk store skader i eksplosjonen, som blåste ut vinduer i nærheten og fikk hus i Fredrikstad til å riste.

Om lag 20-25 personer var på jobb da det smalt. Forsyningsdirektør Stian Kjellemyr Eilertsen i Mills sier til NRK at det viktigste nå er å ta seg av de ansatte.

– De er selvfølgelig preget av det som har skjedd, men vi opplever at det har blitt håndtert på en bra måte, sier han.

– Mills må fjerne alt det som har med gass og gasstanker å gjøre. Alt må bort, for nå har vi sett hva som kan skje, sier borettslagsleder Laila Wehler i Bjørnen borettslag.

Hun forteller at borettslagsstyret nå kommer til å skrive et brev til Mills, der de legger fram kravene.

Stian Kjellemyr Eilertsen sier at Mills vil se hva etterforskningen viser før de foretar seg noe.

– Nå er det faktisk sånn at det er uklart hva som har forårsaket eksplosjonen. Når vi vet det, må vi vurdere hvilke tiltak vi kan gjøre og hva vi kan gjøre for å minimere sannsynligheten for at noe slikt skal skje igjen, sier han. (©NTB)