Wenche Andersens hjemmelagde tomatsuppe. (Foto: God morgen Norge)
Wenche Andersens hjemmelagde tomatsuppe. (Foto: God morgen Norge)

Tomatsuppe kan passe som forrett i konfirmasjon

Slik lager Wenche Andersen den.

– Hjemmelaget tomatsuppe er veldig, veldig enkelt, sier Wenche Andersen i God morgen Norge.

Å lage hjemmelaget tomatsuppe blir ofte en favoritt hos de yngre. I tillegg er den sunnere enn posesuppen.

– Suppe passer dessuten godt som forrett. Mange tenker kanskje at det er gammeldags, men suppen har fått sin renessanse igjen, sier Wenche.

Les også: Lag kokosbollene selv

Smaksrik tomatsuppe med urter

ca. 1 kg plommetomater eller 2–3 bokser hermetiske tomater

2 løk

4 ss olivenolje

2 fedd hvitløk

ca. 8 dl grønnsakkraft eller hønsebuljong

1 ts sukker

2 ss hakket frisk basilikum

salt pepper

ev et par dråper tabasco

Urtesaus/pesto:

1 potte basilikum

1–2 fedd hvitløk

1 ss ristede pinjekjerner

3–4 ss parmesan (nyrevet)

ca. 1 1/2 dl olivenolje

salt, pepper

Tilbehør:

loff eller grove rundstykker

Her er oppskrift på grove rundstykker med gulrot og solsikkekjerner som kan passe godt til suppen.

Slik gjør du:

Flå tomatene ved først å fjerne stilken. Skjær et lite kryss på undersiden av tomatene før de legges i kokende vann ca. 1 min (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene).

Legg tomatene over i kaldt vann. Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet. Eller bruk hermetiske tomater.

Finhakk løk og surr myk i olje, tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk og kraft og kok opp og la trekke under lokk i ca. 20 min, ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10–15 min. Smakt til med salt, pepper, finhakket basilikum og ev et par dråper tabasco.

Lag pesto mens suppen koker. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. smak til med salt og pepper.

Stek terninger av loff spør i olje og vend inn et par ss pesto i de stekte loffterningene før de legges i suppen ved servering.

Pesto kan også røres inn i suppen rett før servering.

Flere oppskrifter:

Prøv Wenches gulrot- og linsesuppe

Her er matblogger Trines mest populære oppskrift