terror-kristoffersen-2 - Vitne: – Det kom et voldsomt brøl

– Det hørtes ikke noe smell, men det kom et voldsomt brøl, forteller Tor Inge Kristoffersen som jobbet i Departementenes servicesenter (DSS) da bomben ved høyblokken gikk av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det kom et voldsomt brøl. Vi var så nærme at vi ikke hørte noe særlig smell, sa Kristoffersen da han vitnet Oslo tingrett mandag formiddag.

Kristoffersen, som er vaktførstebetjent i DSS, satt sammen med en kollega i etasjen under resepsjonen i høyblokken da bomben detonerte. Han forteller om en voldsom trykkbølge, det ramlet ned takplater og vannrør sprakk.

Kristoffersen var i ferd med å sjekke registreringsnummeret på Anders Behring Breiviks varebil da bomben gikk av. Han forteller at alle brannalarmer i alle bygninger rundt begynte å pipe.

– Da var det bare én ting å gjøre, å ringe politiet og si at det har vært en stor eksplosjon. En hvit varebil har gått i lufta og sjåføren er forsvunnet.

Kristoffersen forteller at mens han pratet med politiet, så forsvant noe av røyken i området. Da så han døde mennesker og de enorme ødeleggelsene på bygningene.

Han forteller at en tekniker raskt kom på plass og begynte å laste ned og sikre videoopptakene fra overvåkingskameraene for politiet. (©NTB)