Jo Nymo Matland (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Jo Nymo Matland (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Jo Nymo Matland
Jo Nymo Matland

AaFK-Matland prøvde brassespark – endte på sykehus med kragebeinsbrudd

– Burde ikke prøvd meg på ting jeg ikke kan, sier venstrebacken.

Jo Nymo Matland skulle prøve seg på et brassespark mot slutten av AaFK-treningen mandag. Det gikk virkelig ille for både Matland og AaFK. Venstrebacken ble nemlig fraktet til sykehus og rett til røntgen.

Der kom beskjeden Kjetil Rekdal ikke trenger: kragebeinsbrudd, operasjon og skadeavbrekk i minst åtte uker, melder tSunnmørsposten.

Nå er nordlendingen en angrende synder.

– Fysisk sett går det bedre nå, smerten er ikke så ille. Hvis jeg hadde visst at dette ble utfallet burde jeg nok ikke prøvd meg på ting jeg ikke kan, men heller holdt meg på bakken, sier en veldig slukøret Matland til tv2.no.

Maksimalt uheldig
Nyheten om aalesundbackens tragikomiske skade kunne ikke kommet på et mer ubeleilig tidspunkt for Aalesund. Ikke bare mister trener Kjetil Rekdal en brukbar venstreback, han mister også en av de som har skapt noe offensivt. Dødballspesialisten Matland tar de fleste av AaFKs dødballer, og så sent som i søndagens kamp mot Hønefoss scoret han på frispark.

– Det er absolutt ikke dagligdags at man skader seg såpass etter et brassespark. Men han har vært maksimalt uheldig, og da kan det skje. Han mister nok resten av våresesongen, men vi har et godt håp om å ha han klar når EM-pausen er over, opplyser Aalesunds medisinske koordinator Bjørn Erik Melland.

Veldig tungt
Nå venter minimum åtte uker på sidelinjen for nordlendingen.

– Alle skader er ubeleilig, men dette var en veldig tung beskjed å få. Vi har akkurat kommet i gang med ligaen også blir jeg ute i nærmere to måneder, det er kjipt. Men vi får se, det er ikke noe jeg kan gjøre med nå, sukker en oppgitt Matland.

Aalesunds fysioterapeut opplyser at Matland skal opereres senere i dag, før den lange veien tilbake på banen begynner. En ting er Matland ihvertfall klar på.

- Det skal være en ganske god sjanse før jeg går opp på et brassespark igjen. Da må det bli mål, sier Jo Nymo Matland.