MISHANDLET: En litauer ble funnet hengende etter føtter og hender lørdag.  (Foto: Morten Wengstad/Ytringen)
MISHANDLET: En litauer ble funnet hengende etter føtter og hender lørdag. (Foto: Morten Wengstad/Ytringen)

Uvisst når litauisk torturoffer kan avhøres

En litauisk gårdsarbeider som for to uker siden ble funnet torturert i Nord-Trøndelag, holdes fortsatt i kunstig koma på grunn av de alvorlige skadene. Det er uvisst når han kan avhøres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble lørdag 7. april funnet hengende etter armene og beina på en gård i den lille grenda Bjørndalen i Nærøy. Han hadde store skader i muskler i hendene og føttene.

På grunn av de store skadene ble mannen lagt i kunstig koma ved St. Olavs hospital. Sykehuset opplyser mandag at han fortsatt regnes som meget alvorlig skadd, men at tilstanden hans er stabil. Fordi mannen holdes i koma har politiet så langt ikke kunnet avhøre ham.

LES OGSÅ: Gårdsarbeider funnet mishandlet i Nord-Trøndelag

– Vi ble forespeilet at det kunne skje denne uka eller neste uke. Men det må bare skje når det skjer, sier etterforskningsleder Bengt Ivan Blom til NTB.

Politiet venter fortsatt på svar på biologiske prøver fra åstedet, i håp om at det kan gi dem DNA-spor. I tillegg venter etterforskerne på flere resultater innen elektroniske spor som mobiltrafikk.

LES OGSÅ: Litauere sjekket ut av tortursaken i Nærøy

Et av spørsmålene politiet sitter med, er hvordan den eller de som mishandlet gårdsarbeideren, kom seg inn i huset. (©NTB)