claire (Foto: Privat)
claire (Foto: Privat)

Døde mens hun løp London Marathon for en god sak

Pengene strømmer inn etter Claire Squires' tragiske bortgang.

Mosjonsløperen Claire Squires (30) kollapset og døde ikke langt fra mål under London Maraton søndag. Den 30 år gamle frisøren deltok for å støtte den veldedige organisasjonen «Samaritans», og hadde opprettet en profil på justgiving.com der folk kunne donere penger.

– Jeg løper London Marathon for Samaritans, fordi de kontinuerlig støtter andre, skriver hun på sin profil.

Pengene strømmer inn
Etter hennes tragiske dødsfall strømmer nå donasjonene inn, og over 2000 mennesker hadde mandag ettermiddag donert penger. Den innsamlede summen lå da på ca. 220 000 kroner til Squires sin utvalgte organisasjon, men tallet stiger konstant og kort tid etter tv2.no sin første visitt på siden var summen oppe i ca. 265 000 kroner.

Oppdatert: Donasjonene strømmer inn. Kl. 12.00 tirsdag hadde over 28 000 personer bidratt og den innsamlede summen er oppe i over rundt 3 millioner kroner!

– Vi er knust
Squires var den 11. deltakeren som har mistet under London Marathon etter oppstarten i 1981, skriver BBC.

– Vi er knust etter det tragiske dødsfallet til en av våre maratonløpere, og vi støtter familien i denne tunge tiden, sier Samaritans-leder Catherine Johnstone.

– Vi verdsetter det alle våre maratonløpere gjør, det er med deres støtte, engasjement og pengeinnsamling at vi kan tilby en viktig støtte for folk som ikke har noen andre steder å gå, legger Johnstone til.