VOLDTEKTSDØMT OG PÅ ÅRETS LAG: Ched Evans. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
VOLDTEKTSDØMT OG PÅ ÅRETS LAG: Ched Evans. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

På årets lag til tross for voldtektsdom: – Dette sender ut feil signaler

20.april ble Ched Evans dømt til fem års fengsel for voldtekt. Søndag ble han tatt ut på årets lag i League One.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Ched Evans ble stemt inn på årets lag i League One, og de aller fleste mener at Sheffield United-spissen burde bli fratatt plassen sin etter at han for bare tre dager siden ble dømt til fem års fengsel.

Les også: Tidligere Manchester City-spiller dømt for voldtekt

– Jeg registrerer at det er blandede følelser om uttaket. På den ene siden har han hatt en veldig god sesong, men på den andre siden er han en dømt forbryter. Da mener jeg hans prestasjoner blir helt irrelevant, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad.

Beholder plassen
Den walisiske spissen har nemlig vært i kanonform for et opprykksjagende Sheffield United. Evans har scoret 29 mål for laget som nå ligger på direkte opprykk fra nivå tre, to kamper før slutt. I mars måned ble han også kåret til månedens spiller, men det er noe helt annet 23-åringen kommer til å bli husket for.

26. juli 2011 ble nemlig Chad Evans sammen med Port Vale-spiller Clayton McDonald siktet for voldtekt. Begge benektet forholdet, men den 20. april 2012 ble Evans dømt til fem års fengsel. Likevel beholdt han plassen på årets lag, som ble stemt frem av de andre spillerne i ligaen. Det har TV 2s fotballekspert, Kasper Wikestad, ingenting til overs for.

– Jeg synes at dette sender ut helt feil signaler. Fotballspillere skal være forbilder, og årets lag skal på mange måter kåre de beste forbildene. Det at han får bli på laget da blir for meg bare feil, sier Wikestad.

Glad for å se Evans dømt
Wikestad har fulgt Evans karriere tett, både i Manchester City og Norwich. Han synes det er synd å se unge fotballspillere kaste vekk talentet sitt på denne måten, men at det er bra det er likhet for loven.

– Det er fint å se at kvinnen blir trodd i denne saken. Det er sjelden det skjer, spesielt i saker mot store fotballspillere. Derfor er jeg gledelig overrasket over at offeret i denne saken blir trodd og at Evans må sone for det han har gjort, forteller Wikestad.

Nå må Evans belage seg på fem år i fengsel, der halvparten er betinget. Om den walisiske spissen har en fremtid i fotballen etter dette er usikkert, men WIkestad mener det ikke spiller noen rolle.

– Det han har gjort er helt forkastelig og hører ikke noe sted hjemme. Han har ordnet det fint for seg selv nå med denne fengselsstraffen. Det er selvsagt dumt for han, dumt for fansen og det er dumt for Sheffield United. Men aller verst er dette for offeret, sier Wikestad.

Lagkamerat anmeldt
Evans er imidlertid ikke den eneste som har kommet på kant med loven av engelske fotballspillere. I dag ble hans lagkamerat Connor Brown anmeldt for å ha lagt ut følgende støttemelding på Twitter: «If ur a slag ur a slag. Don't try get money from being a slag... Stupid girls... I feel sick.»

Over flere tweets skjelte Brown ut og navnga offeret, før han i etterkant har fjernet disse anklagene. Det var imidlertid for sent, da Brown allerede har blitt anmeldt. Sheffield United har også satt igang en intern granskning for å komme til bunns i saken, som de ser på som svært alvorlig.