Anthony Annan (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Anthony Annan (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

RBK vil hente Annan tilbake

Markus Henriksen kan bli erstattet av en tidligere stor RBK-profil.

Lerkendal (TV 2 Sporten): Rosenborg jobber med å hente en ny midtbanespiller til sommeren, og Anhony Annan er høyt på ønskelista.

– Annan var et sterkt navn her, og jeg har jo selv hatt han som spiller. Det er klart han er velkommen hit, sier Jan Jönsson, som også i fjor sommer undersøkte muligheten for å hente Annan tilbake.

Se reportasje i videovinduet over!

Annan: - Glad i Trondheim
Anthony Annan har ikke slått i Schalke 04 etter overgangen fra nettopp Rosenborg i januar 2011, og er for tiden leid ut til Vitesse Arnhem. Avtalen med den nederlandske klubben går imidlertid ut til sommeren, og hovedpersonen er smigret over RBKs interesse.

– Jeg kjenner Jan Jönsson som en kjempebra person og trener. Samtidig er jeg glad i Rosenborg, Trondheim og folkene om det er slik at jeg skulle havne der. Men jeg vet ingenting om hva som skjer i sommer, agenten min jobber nå med saken, sier Annan på telefonen til TV 2 Sporten.

RBK vurderer leieavtale
Annans kontrakt med Schalke varer i to år til, og dersom Rosenborg skal lokke 25-åringen til et nytt opphold i Trondheim vil det være snakk om en leieavtale.

– Vi har jevnlig kontakt med ham gjennom at han har mye venner i byen. Vi kan ikke slåss med store ligaer på penger, men sosial trivsel og trygghet kan være argumenter, sier RBK-trener Jönsson, som i ettermiddag hadde med Erik Hoftun, rådgiver Rune Bratseth og talentspeider Stig Torbjørnsen på Lerkendal-brakka.

– Generelt kan jeg si at spillere som har vært her før og gjort det bra kan være interessant for fremtiden, er alt Erik Hoftun vil si om saken,

Henriksen selges i sommer
Markus Henriksen følges fortsatt tett av belgiske Brugge, og Hoftun bekrefter at de anser midtbanestjernen som tapt.

– Vi er i en situasjon nå hvor Markus ikke vil skrive kontrakt, og da ønsker vi at det blir et salg i sommer slik at vi får mest mulig betalt for ham, sier Hoftun.

– Jeg har full fokus på RBK nå, men jeg skjønner at klubben ser på andre spillere. Slik skal det være i en toppklubb, sier Markus Henriksen.

Tror du Anthony Annan kunne være en spiller som fyller dine sko?

– Han er en fantastisk fotballspiller, å få han tilbake til Rosenborg ville vært utrolig, sier Henriksen.