Slik så Skodas nye modell ut da den ble vist første gang under navnet MissionL. Nå er det klart at bilen skal hete Rapid.
Slik så Skodas nye modell ut da den ble vist første gang under navnet MissionL. Nå er det klart at bilen skal hete Rapid.

Skoda Rapid: Dette kan bli en råbillig familiebil

Navnet er akkurat avslørt i Kina.

Skoda er i full gang med å bygge ut modellutvalget sitt. Minibilen Citigo er et eksempel på det og her kommer en modell som skal bli svært viktig for tsjekkerne – nemlig sedanen Rapid.

Navnet er akkurat blitt offentliggjort på bilutstillingen i Beijing og de som spekulerte i at Skoda skulle kalle opp en tidligere modell fikk helt rett. Rapid var også navnet på en coupemodell som ble produsert mellom 1984 og 1990.

Del med Facebook-vennene dine

Bare sedan?

Nye Rapid plasserer seg mellom Fabia og Octavia i størrelse. Den er foreløpig bare blitt vist som sedan og det er uklart om andre utgaver som for eksempel stasjonsvogn kommer etter hvert.

Men det skal ikke mangle på nye modeller fra Skoda i tiden framover:

Alt om Skoda på broom.no - klikk her:

Ny hver sjette måned

– Som en del av vekststrategien, har Skoda iverksatt den største modelloffensiven i selskapets historie. Vi vil presentere en ny modell hver sjette måned i årene fremover, sier Skodas styreleder Winfried Vahland på en pressekonferanse i Beijing.

– Rapid blir viktig for vår vekst og vil gi oss god medvind i internasjonale markeder, sier han.

I Beijing viser Skoda den kinesiske utgaven. Den har svært mye til felles med konseptbilen MissionL som første gang ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i 2011. Men Skoda legger inn en god del skreddersøm for det kinesiske markedet.

Rapid skal debutere som sedan og det er foreløpig ikke kjent om det kommer flere utgaver av den etter hvert.
Rapid skal debutere som sedan og det er foreløpig ikke kjent om det kommer flere utgaver av den etter hvert.

LES OGSÅ: Verditap - disse holder seg aller best

Prisbombe?

Rapid og den kinesiske søstermodellen skal markedsføres i Europa, Russland og Kina, og vil bli viktig for å heve det globale årlige salget for Skoda til 1,5 millioner enheter før 2018.

Foreløpig er det ikke sagt noe om salgsstart og vi vet heller ikke noe om priser.

Men det er grunn til å forvente at Skoda her kommer til å legge seg godt under de fleste av konkurrentene. Moderne motorteknologi er også positivt i forhold til de norske avgiftene – dermed kan det ligge an til en liten prisbombe her når bilen kommer til Norge.

Sjarmerende sportscoupe - sjekk denne Skoda-klassikeren

Se alle bildene av Rapid – klikk i galleriet under:

LES OGSÅ: Denne stasjonsvogna er en ulv i Skoda-klær: