terror-forkl-mellomversjon-1-F - Adrian fikk ingen svar av Breivik

Anders Behring Breivik husker overhodet ikke hvorfor han sparte livet til Adrian Pracon da de sto ansikt til ansikt på Utøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den terrortiltalte massemorderen gjorde imidlertid på eget initiativ et forsøk på å besvare spørsmålet Pracon har oppgitt som det viktigste for ham etter Utøya-massakren. Han mener å ha truffet Pracon ved Kjærlighetsstien i nærheten av pumpehuset og resonnerte seg fram til at det kunne ha hatt sammenheng med hvordan han opplevde utseendet til Pracon.

– Noen mennesker har ansikter som gir assosiasjoner til venstrevridde personer. Men da jeg så Pracon, så jeg på en måte meg selv, sa Breivik i retten.

Han har fanget opp Pracons uttalelser i mediene, i forbindelse med utgivelsen av boka «Hjertet mot steinen». Til NTB sa Pracon at han jobbet med boka for å få svar og fylle informasjonshull fra 22. juli. Det mest sentrale temaet forblir likevel ubelyst

– Hvorfor Breivik bestemte seg for å skåne meg er en sentral del av boka, og det mest sentral spørsmålet jeg søkte å få besvart, sa Pracon til NTB.