Kokosboller (Foto: God morgen Norge)
Kokosboller (Foto: God morgen Norge)

Lag kokosbollene selv

Her får du oppskriften på Wenche Andersens hjemmelagde kokosboller.

– Hvis du vil ha noe søtt, er kokosboller perfekt. Og du kan gjerne redusere sukkermengden om du ønsker det, sier Wenche Andersen.

Det er en av God morgen Norges seere som har spurt etter kokosboller over lang tid, så endelig, her er de.

Her er oppskrift på: Eksotisk kokoskake

Her er oppskriften på kokosboller

18–20 kokosboller avhengig av størrelse

5 gelatinplater + ca. 1 dl vann til utblødning

5 eggehviter

1 ½ dl sukker eller melis

2 ts vaniljesukker

1 ts sitronsaft (kan sløyfes)

Ca 200 g mørk sjokolade (blanding av kokesjokolade og mørk sjokolade 70 %)

50 g delfiafett

1–2 pk. kokos

Vi drikker fire milliarder kopper kaffe i året

Slik gjør du:

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann (4–5 min). Klem vannet ut.

Smelt i ca. 1 ss vann og avkjøl, avkjøl til romtemperatur.

Stivpisk eggehviter, tilsett så sitronsaft, sukker og vaniljesukker og pisk videre til sukkeret har løst seg opp og massen er stiv og luftig, til en marengs. Arbeidsbollen kan snus på hodet.

Tilsett den smeltede gelatinen i eggemassen i en tynn stråle og visp kraftig til en glatt luftig masse.

Dekk 1–2 brett (stekebrett kan brukes) med matpapir / bakepapir, dryss med litt kokos.

Fyll marengsen i en sprøytepose (eller bruk en frysepose og klipp opp et hjørne. To skjeer kan også brukes).

Sprøyt ut «skumtopper» og sett brettene kaldt ca. 1 time.

Knekk opp sjokolade og delfiafett, legg i en bolle og sett over i en kasserolle med vann/ vannbad og kok opp. La trekke til sjokoladen og delfiafettet smelter, rør sammen og avkjøl til romtemperatur.

Legg kokos i en dyp tallerken (fyll på etter hvert). Løft opp en og en skumtopp med en gaffel, øs over smeltet sjokolade med en skje, eller dypp dem i sjokoladen før de drysse / rulles i kokos. Sett tilbake på brettet (som er drysset med kokos for at de lettere skal løse) og sett kaldt natten over.

Oppbevar kaldt, de kan også fryses.