DEMONISERTE SINE MOTSTANDERE: Anders Behring Breivik (midten) i sal 250 i Oslo tinghus mandag på  sjette dag av rettssaken der han står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
DEMONISERTE SINE MOTSTANDERE: Anders Behring Breivik (midten) i sal 250 i Oslo tinghus mandag på sjette dag av rettssaken der han står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Tror de trenger mer tid på Breiviks forklaring

Aktoratet vil spørre Anders Behring Breivik om de sakkyndiges rapporter først onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter planen skulle Breiviks forklaring avsluttes mandag.

Når retten er satt mandag morgen, begynner dommer Wenche Elizabeth Arntzen å ta opp tidsbruken. Utspørringen av Breivik havnet noe på etterskudd da han fredag forklarte seg om angrepet på Utøya.

– Jeg tror det vil bli vanskelig å avslutte utspørringen av tiltalte i dag. Dersom denne antakelsen slår til, er det vårt forslag at utspørringen om sakkyndigerklæringen flyttes til onsdag, sier Holden.

Følg rettssaken direkte her

Han opplyser også at påtalemyndigheten vil droppe ett av sine vitner, noe det ikke er innsigelser mot. De øvrig vitnene skal føres som planlagt.

Dommer Arntzen sier det også skal settes av tid på slutten av mandagen til behandlingen av en ny begjæring om kringkasting.

Etter å ha avsluttet behandlingen av disse formalitetene, tar aktor Inga Bejer Engh opp igjen utspørringen av den terrortiltalte 33-åringen. (©TV 2/NTB)