Tommy Høiland skaffet Sandnes Ulf straffe etter kort tid på banen. (Foto: TV 2.)
Tommy Høiland skaffet Sandnes Ulf straffe etter kort tid på banen. (Foto: TV 2.)

Filmer Tommy Høiland her?

Sandnes Ulf-spilleren svarer på Twitter, men møter skepsis.

2-1-seieren over Stabæk ble Sandnes Ulfs første Tippeliga-seier noensinne. Det meste skjedde etter sidebyttet på Sandnes stadion – og involvert i mye var hjemmelagets Tommy Høiland. Kun minutter etter at 23-åringen ble byttet inn skaffet Høiland Sandnes Ulf straffe da han gikk overende i Stabæk-boksen etter kontakt med Tor Marius Gromstad.

Noen vil mene at Høiland falt lett, men uansett pekte dommer Dag Vidar Hafsås på straffemerket og Aksel Berget Skjølsvik kunne sende rogalendingene opp i 2-0.

Irritert Belsvik
Etter kampen var ikke Petter Belsvik forsiktig med å si hva han mente om straffesituasjonen:

– Sandnes Ulf-spillerne datt som om de har sett på både den ene og andre ligaen i Europa, sa Stabæk-treneren til Aftenbladet.no.

Les: Dorsin scoret sitt andre offside-mål for sesongen

Stabæk-treneren var også irritert over en situasjon i første omgang hvor Stabæk-spiss Franck Boli ble snytt for straffe, ifølge Belsvik. Boli holdt seg på beina, og Belsvik spør retorisk til avisen:

– Må en spiller falle for å få straffespark?

TV 2 Play: Se situasjonen med Boli her

Les: Henning Berg sender Stabæk ned etter fem serierunder

– Klar straffe
Selv er Tommy Høiland krystallklar på at straffesparket var korrekt.

– Steinthor Thorsteinsson tar et kjapt innkast og jeg er smartere enn Gromstad, så jeg oppfatter situasjonen fortere enn ham. Han havner på etterskudd og må rive meg ned, sa Høiland til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Så i dine øyne var det klar straffe?

– Ja, ja. Det var det.

TV 2 Play: Se straffesituasjonen her

Les: Derfor feiret RBK-Henriksen med golf og sommerfugler
Les: Hareide lurte på hvor snikskytteren som skjøt Sankoh i beina var

Men noen reaksjoner har tydeligvis den nysignerte Sandnes Ulf-spilleren fått, for senere på kvelden skrev Høiland følgende på Twitter:

tommyhøilandtweet
tommyhøilandtweet

– Unødvendig
På bildet det linkes til kan man se at Gromstad, som befinner seg bak Høiland, har en hånd rundt overarmen til Ulf-spilleren. Dermed har flere påpekt at det er unaturlig å falle fremover med samla bein.

– Blir du noe klokere av dette bildet?

– Da må man frem med lupe i så fall. Du kan kanskje se venstrehånden til Gromstad på venstre arm til Høiland, men han trenger ikke å falle sånn med beina. Hvis du blir revet i armen og begge beina går i svalestup allerede før – det er unødvendig, sier TV 2s fotballekspert Henning Berg.

Les: Odd trengte straffespark for å overliste Jon Knudsen

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under!