BLIR DYRERE: Sydens sol og varme kan bli dyrere. 436.000 nordmenn reiste på ferie og 4.000 nordmenn bor der nede. Nå blir Gran Canaria dyrere.  (Foto: Pepelopex/Wikimedia Commons)
BLIR DYRERE: Sydens sol og varme kan bli dyrere. 436.000 nordmenn reiste på ferie og 4.000 nordmenn bor der nede. Nå blir Gran Canaria dyrere. (Foto: Pepelopex/Wikimedia Commons)

Nå blir sydenturen din dyrere

Kanariøyene hever momsen og innfører nye skatter. Dermed blir det dyrere både å feriere og leve der.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparetiltakene ble godkjent av den kanariske regjeringen lørdag for å møte den spanske statens kutt i tilskudd på 800 millioner euro, eller 12 prosent av Kanariøyenes budsjett, skriver Canariajournalen.no.

Blant tiltakene som vil bli gjort er å heve momsen midlertidig fra 5 til 7 prosent, og å innføre nye avgifter på drivstoff. Den kanariske regjeringen har også vedtatt at lønningene til alle de rundt 62.000 offentlige ansatte som tjener mer enn 1,5 ganger minstelønnen, skal reduseres med 5 prosent.

LES OGSÅ: Kyssende heterofilt par kastet ut av homobar

Videre må alle innbyggerne på Kanariøyene som tjener over 53.000 euro per år belage seg på å møtte betale litt mer skatt, når skattesatsen for denne gruppen øker fra 21,5 til 22,58 prosent.

NYTER: Mangen nordmenn nyter sydens sol og varme. Nå må de belage seg på å betale mer for å nyte varmen.  (Foto: Scanpix)
NYTER: Mangen nordmenn nyter sydens sol og varme. Nå må de belage seg på å betale mer for å nyte varmen. (Foto: Scanpix)

Myndighetene har i tillegg vedtatt å stenge fire direktorater og en av de statlige TV-kanalene, og å innføre nye skatter for banker, finansinstitusjoner og forretningsbygg. I tillegg vil en del av dagens fradragsmuligheter på personskatten og skatterabatten på gaver og arv bli fjernet.

LES OGSÅ: Se rasist-museet som får gjestene til å gå i svart

Alle disse tiltakene vil ifølge Canariajournalen.no innebære at det blir dyrere å leve og feriere på Kanariøyene. Nærmere 4.400 nordmenn er bosatt på Kanariøyene, og i 2011 valgte rundt 437.000 nordmenn å feriere der. (©NTB)