Her får Riku Riski ballen på et sølvfat av Aalesund stopper Daniel Arnefjord. Keeper Sten Grytebust er utenfor bildet til venstre.
Her får Riku Riski ballen på et sølvfat av Aalesund stopper Daniel Arnefjord. Keeper Sten Grytebust er utenfor bildet til venstre.
Jo Nymo Matland scorer på frispark mot Hønefoss. (Foto: TV 2)
Jo Nymo Matland scorer på frispark mot Hønefoss. (Foto: TV 2)
Aalesunds Jonatan Tollås Nation (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Aalesunds Jonatan Tollås Nation (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Rekdal om AaFKs gavepakker: – Vi er jålete og arrogante

Riku Riski drev Daniel Arnefjord og Aalesund til vanvidd på AKA Arena.

Hønefoss-Aalesund 3-1 (minutt for minutt)

Hønefoss' nye nummer 10, Riku Riski, drev Daniel Arnefjord og Aalesund til vanvidd på AKA Arena.

To ganger rundlurte finnen sin svenske oppasser, og sørget nærmest egenhendig for at Aalesund ble sendt hjem med tre baklengsmål i bagasjen.

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud er glad for at den finske midtbanespilleren – for anledningen spiss mot AaFK – valgte Hønefoss.

– Han er veldig spennende. Han hadde gode tilbud ute i Europa, men er ivrig etter å utvikle seg. Han valgte oss, og det er vi veldig, veldig glade for, sier Smerud.

Se referat fra kampen øverst!

På stillingen 1-1 utnyttet den tidligere Widzew Lodz-spilleren først en stygg tabbe av Arnefjord, før han scoret sitt andre - og sesongens fjerde - etter å ha overlistet samme Arnefjord 15 minutter før slutt.

Lite har fungert for Kjetil Rekdals Aalesund så langt. I dag blir det trolig tungt når Rosenborg gjester Color Line Stadion (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Lite har fungert for Kjetil Rekdals Aalesund så langt. I dag blir det trolig tungt når Rosenborg gjester Color Line Stadion (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Rekdal: – Jåleri
Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener laget hans tapte fortjent mot en motstander som ville mye mer.

– Vi scorer egentlig to selvmål på de to første baklengsmålene. Vi gjør ikke det vi skal. Vi spiller fotball på en måte som jeg er meget misfornøyd med, for å si det rett ut. Det er jåleri, vi trekker oss i duellene, og vi løper for lite. Da taper vi fullt fortjent mot et lag som løper mye mot oss, sier Kjetil Rekdal.

Matland: - Vi blir tatt på senga hele tiden

Rekdal peker på at Aalesund nå har spilt tre bortekamper som alle har vært ganske like.

– Vi er altfor arrogante i måten vi spiller på - i negativ retning. Vi gjør mange feil som gjør at vi sliter med å skape sjanser, og gir bort ballen når vi aldri skal gi den bort. De to første målene er direkte gavepakker, konstaterer Rekdal.

– Dere vant cupfinalen i fjor. Tror dere at dere er bedre enn dere er?

– Det er mulig at enkelte tror det. Da er det på tide å våkne. Vi kommer til å oppleve dette flere ganger om vi ikke gjør noe med «attityden» og innsatsen på banen, sier Rekdal.

Se hele intervjuet med Rekdal i TV 2 Play

Aalesund hadde to tverrliggertreff på stillingen 1-3, men måtte nøye seg med Jo Nymo Matlands frisparkscoring i første omgang. Rune Bolseth scoret Hønefoss' første.

Riku Riski (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Riku Riski (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Smerud: – Det ble litt fyrverkeri
Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud mener kampen artet seg som litt av et fyrverkeri.

– Det var veldig godt å vinne. Som spådd ble det en jevn og tøff kamp med sjanser begge veier. Vi var litt heldige med stolpeskuddene, men det er vanvittig godt å få en seier, sier Smerud etter å ha ledet Hønefoss gjennom fem kamper uten tap.

Se hele intervjuet med Smerud i TV 2 Play

Hjemmelaget best i gang
Hønefoss tok ledelsen etter fem minutter da et Rune Bolseth-skudd traff en AaFK-spiller og utmanøvrerte Sten Grytebust.

Men før hjemmepublikummet hadde rukket å sette seg ned fikk Aalesund frispark rundt 30 meter fra mål. Frisparkspesialisten Jo Nymo Matland fikk et godt treff og hamret ballen forbi keeper Steve Clark - som nok burde fått en hånd på skuddet.

Aalesund kunne tatt ledelsen ved Peter Orry Larsen etter halvtimen spilt, men Clark var godt med på notene og avverget forsøket fra skrått hold.

Kjempetabbe av Arnefjord
Hjemmelaget tok på ny ledelsen tidlig i andre omgang da Daniel Arnefjord slo et løst tilbakespill i retning egen keeper. Riku Riski var først på ballen og scoret sitt tredje for sesongen på åpent mål.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hønefoss ga seg ikke der. Foran 2507 tilskuere kombinerte Jensen og Riski glitrende. Målscorer Riski serverte Kevin Larsen, men skuddet fra den tidligere Tromsø- og Lyn-spilleren dundret i stolpen.

Daniel Arnefjord hadde en tøff dag på jobben. Kvarteret før slutt tok Riski ned et oppspill og vippet ballen frekt over svensken, før han avsluttet vakkert i lengste hjørne.

To tverrliggertreff
Michael Barrantes var ikke langt unna en redusering tre minutter før slutt. Costaricaneren dempet ballen før han hamret ballen i tverrliggeren på halvvolley fra 20 meter.

Fire minutter på overtid ristet tverrliggeren igjen på AKA Arena. Heller ikke Jason Morrison greide å få ballen mellom stengene.

Slik stilte lagene:

Hønefoss: Clark - Adalsteinsson, Lafton, Sigurdsson, Groven - Mora, Bolseth, Haugen, Larsen - Riski, Mendy.
Aalesund: Grytebust - Jääger, Nation, Arnefjord, Matland - Morrison, Larsen, Barrantes - Myklebust, Olsen, Phillips.