GLISENDE FYLLEKJØRER: Den berusede føreren av bussen kjørte av gårde med politiet i hælene med et stort smil om munnen. Av hensyn til fyllekjøreren er bildet sladdet. (Foto: Torstein Wattum)
GLISENDE FYLLEKJØRER: Den berusede føreren av bussen kjørte av gårde med politiet i hælene med et stort smil om munnen. Av hensyn til fyllekjøreren er bildet sladdet. (Foto: Torstein Wattum)

Her kjører han i fylla - med glis om munnen og politi i hælene

Den berusede mannen smilte mens han hadde politiet i hælene i Mysen sentrum lørdag. Dagen derpå er nok ikke gliset like bredt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet brukte spikermatter for å stanse villmannsferden med buss i Mysen lørdag kveld.

LES OGSÅ: Prøvde å kjøre ned politimann med buss - i fylla

Holdt på å kjøre ned politimann

Politiet rykket ut etter flere meldinger om en blå buss med fulle ungdommer som kjørte rundt i Eidsberg. Etter flere forsøk på å finne bussen lyktes politiet til slutt like før klokken 03.00.

Da sto bilen parkert utenfor et utested i Mysen. Om bord i bussen var bare sjåføren. Han svarte med å ruse motoren da politipatruljen ankom.

buss2 (Foto: Glenn Thomas Nilsen )
buss2 (Foto: Glenn Thomas Nilsen )

Selv om en politimann stilte seg opp foran bussen, kjørte sjåføren av gårde og politibetjenten måtte kaste seg til side. Politimannen holdt på å bli truffet av bakhjulene da sjåføren gjorde en brå sving.

– Litt før klokken 03 i natt fikk politiet flere meldinger om en buss med flere fulle ungdommer i Eidsberg. Rundt kvart på tre fant politiet bussen i Mysen med kun fører om bord. I den forbindelse har en tjenestemann stått foran bussen og gitt tegn til at den skulle stå rolig. Da satte føreren fart fremover slik at politimannen måtte kaste seg til siden, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Øyvind Thoresen, til tv2.no.

Etter flere runder rundt i Mysen sentrum fikk politiet stanset mannen i 30-årene. På bildet tv2.no har fått tilgang til (som er sladdet av hensyn til mannen selv) ser man sjåføren kjøre med politiet i hælene med et stort smil om munnen.

– Har gjort en del stunt

Torstein Wattum filmet og tok bilder av hendelsen med mobiltelefon.

– Det pågikk mellom 13 og 15 minutter. Han kjørte to runder rundt i hovedgaten i sentrum. Det var en del folk på byen akkurat da siden det var akkurat da utestedene stengte, forteller Wattum.

Wattum fikk også knipset et bilde da bussdesperadoen kjørte forbi.

STANSET: Her er fyllekjøreren stanset av politiets spikermatter i Mysen sentrum. (Foto: Glenn Thomas Nilsen  )
STANSET: Her er fyllekjøreren stanset av politiets spikermatter i Mysen sentrum. (Foto: Glenn Thomas Nilsen )

– Han kjørte ikke så fort, men som man ser på bildet så ser det ut som at han koser seg veldig mens det pågår.

– Er denne karen som kjørte bussen kjent for slike påfunn?

– Jeg vet godt hvem han er. Han har gjort en del stunt opp gjennom årene.

– Men er dette vanlig kost en lørdagskveld i Mysen?

– Det skjer mye rart her på bondelandet, men det er absolutt ikke en vanlig lørdagskveld i Mysen at en full mann med buss stikker av fra politiet, sier Wattum og ler.

Nekter å forklare seg

Sjåføren var åpenbart beruset da han ble pågrepet, og fikk overnatte i arresten. Til tross for at mannen selv eier bussen, hadde han ikke førerkort.

Også Follo-politiet kjenner godt til fyllekjøreren. Det er ikke første gang de har måttet ta seg av mannen.

– Han mistenkes for å bevisst å ha villet kjøre på en polititjenestemann og for promillekjøring. Det har vært forsøk på avhør i dag, men mannen har ikke villet forklare seg, sier Thoresen.

Det er ikke tatt endelig stilling til om politiet vil begjære varetekt for mannen.

– Han blir i hvert fall sittende til mandag, sier Thoresen.