Carlos Tevez og Sergio Agüero kan smile for startplass mot Newcastle (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Carlos Tevez og Sergio Agüero kan smile for startplass mot Newcastle (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Roberto Mancini etter at City seiret mot Wolves: - Nå er det mulig

Manchester City tettet luken da United snublet, og etter 2-0 mot Wolves innrømmer italieneren at de nå kan bli ligamester.

Wolverhampton-Manchester City 0-2

Sjekk sammendrag fra oppgjøret i videovinduet øverst!

Etter at Manchester United kollapset og kun klarte 4-4 mot Everton tidligere søndag ville Manchester City med tre poeng på Molineux klatre helt opp i ryggen på og kun være tre poeng bak sine rivaler i gullstriden. Og Roberto Mancinis stjernespekkede mannskap fornektet seg ikke. En scoring fra Sergio Agüero i første omgang og en fra Samir Nasri i den andre var nok til å sikre 2-0-seier og tre uhyre viktige City-poeng.

Avstanden mellom de to topplagene er nå på kun tre poeng, og ettersom City har hjemmebanefordel neste helg i tillegg til bedre målforskjell enn sine rivaler er det med andre ord helt åpent i toppen av Premier League-tabellen.

- Vi har en sjanse. Nå er det mulig. Jeg er veldig fornøyd med formen vår, men fra nå av og inn har vi tre veldig vanskelige kamper. Vi skal møte Manchester United, Newcastle og QPR, og det blir vanskelig, sier Roberto Mancini.

For Wolverhampton sin del er det nå også teoretisk umulig å holde plassen i divisjonen, noe scenene som utspilte seg på Molineux etter kampslutt bar preg av. Tårer rant hos både fans, spillere og manager Terry Connor.

Les også: Ferguson etter United-kollapsen: - Det blir det viktigste derbyoppgjøret i min tid

Hvem vil du ha på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Høyt tempo fra start
Allerede etter seksten sekunder var gjestene farlig frempå. Carlos Tévez rev seg løs fra sin oppasser og satte fart på før han banket til fra rundt 25 meter. Skuddet suste over målet til Wolves' debutantkeeper Dorius de Vries.

Snaue halvannet minutt senere var det hjemmelaget sin tur til å forsøke seg fra distanse, da Sébastien Bassong prøvde lykken på motsatt halvdel. Kamerunerens skudd gikk via en City-forsvarer og ut til hjørnespark.

Etter seks minutter kom gjestene til kampens første store sjanse. Gareth Barry slo gjennom til Sergio Agüero som kom gjennom på venstrekanten. I duell med Bassong fikk City-spissen avsluttet, men dessverre for argentineren og resten av de lyseblå ble vinkelen litt for skrå og skuddet gikk utenfor den lengste stolpen.

Strålende redning av Hart
Tolv minutter ut i oppgjøret måtte Joe Hart vise hvorfor han er Englands landslagskeeper. Wolves ' unggutt David Davis prøvde skuddfoten fra rundt seksten meter og traff godt, men City-keeperen lå langstrak i luften og fikk avverget til hjørnespark.

Etter et kvarter var det gjestene til tur til å være farlig frempå. Pablo Zabaletas gjennomspill var strålende og fant en Samir Nasri som hadde timet løpet sitt perfekt. Franskmannen avsluttet på første berøring alene med de Vries, men skuddet var litt for unøyaktig og forsvant utenfor Wolverhampton-keeperens lengste stolpe.

City tok mer og mer over på Molineux, og etter tjue minutter forsøkte Sergio Agüero seg på ny. Denne gangen fikk argentineren avslutte med venstrefoten fra like utenfor sekstenmeterstreken, men skuddet gikk nok en gang til side for Wolves-buret.

Agüero sendte gjestene foran
Sju minutter senere tok gjestene ledelsen, og det var ingen overraskelse at det var Sergio Agüero som var mannen som fikk hull på byllen for de lyseblå. Etter en strålende gjennombruddspasning fra Gaël Clichy på venstresiden var argentineren plutselig helt alene med Dorius de Vries.

Spissen fikk tid til å ta ned ballen og avslutte, og selv om han holdt på å snuble i skuddøyeblikket var avslutningen fra argentinerens høyrefot sikker og utagbar for ulvenes nederlandske sisteskanse.

KLINISK I AVSLUTNINGSØYEBLIKKET: Sergio Agüero setter inn 1-0 for Manchester City. (Foto: Nigel French/Pa Photos)
KLINISK I AVSLUTNINGSØYEBLIKKET: Sergio Agüero setter inn 1-0 for Manchester City. (Foto: Nigel French/Pa Photos)

I resten av omgangen var City fremdeles det førende laget, men de store sjansene lot vente på seg og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til bortelaget.

Ny god Hart-redning
Heller ikke de første minuttene av andre omgang var særlig sjanserike, og vi måtte vente helt til det 55. minutt før noen av keeperne måtte i aksjon. Nok en gang var det Joe Hart som måtte vise seg fra sin ypperste klasse, da Steven Fletcher avsluttet med hodet etter et frispark fra langt bak i banen. Spissens heading var lur, men Citys sisteskanse lot seg ikke lire og fikk slått ballen unna like ved sin høyre stolpe.

Snaue ti minutter senere var City for første gang i 2. omgang på farlig visitt i vertenes boks. Carlos Tévez og Yaya Touré satte fart på og førstnevnte fikk dratt seg fri på høyresiden. Innlegget var hardt og godt, men kun vertenes Richard Stearman stod der ballen havnet og han fikk avverget til hjørnespark.

Tjue minutter før slutt kunne Tévez doblet City-ledelsen etter å ha snappet ballen fra Karl Henry, men i duell med siste Wolves-forsvarer brukte argentineren litt for lang tid med ballen og skuddforsøket ble blokkert.

Nasri doblet ledelsen og sikret seieren
Men Citys 2-0-mål skulle komme, og det var Samir Nasri som fikk uttelling for de lyseblå. Et lynraskt frispark havnet i beina på Carlos Tévez og argentineren slo en flott stikker videre til Nasri. Sébastien Bassong, som hadde tatt opp jakten på City-angriperne, fikk strekk i løpsduellen, og med det fikk Nasri så mye tid han ville alene med de Vries. Franskmannen la til rette og banken den inn i lengste hjørne.

Samir Nasri setter inn 2-0 (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Samir Nasri setter inn 2-0 (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Like etterpå forsøkte innbytter Adam Johnson seg for gjestene, men hans skudd ble flott reddet av de Vries som fikk avverget til hjørnespark.

Sju minutter før slutt burde Sergio Agüero blitt tomålsscorer, men i stedet for å sette fart på da han kom alene gjennom brukte argentineren i stedet så lang tid at han ble løpt opp av Christophe Berra. Berra fikk avverget situasjonen, som egentlig bare så helt merkelig ut.

Minuttet etter var det Wolves' egne forsvarere som nesten la på til 3-0, for da Pablo Zabaletas innlegg fra høyre ikke traff noen av de lyseblå steg i stedet Richard Stearman til værs, knuste Berra i duellen og stanget ballen knallhardt mot nærmeste stolpe. Heldigvis for både Stearman og resten av Wolves-laget var de Vries parat og fikk avverget med en strålende enhåndsredning i sitt nærmeste hjørne.

To minutter på overtid kunne Yaya Touré lagt på til tre for de lyseblå, men ivorianerens suser gikk utenfor. Dermed måtte gjestene nøye seg med 2-0, men det var de tre poengene som gjaldt for City og de fikk man.

Hvem blir ligamester? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!