VANT MESTERMØTET: Real Madrid spillerne kunne juble for tre poeng mot Barcelona. Hvittrøyene har seriegullet langt nede i lomma med fire kamper igjen av sesongen. (Foto: ALBERT GEA/Reuters)
VANT MESTERMØTET: Real Madrid spillerne kunne juble for tre poeng mot Barcelona. Hvittrøyene har seriegullet langt nede i lomma med fire kamper igjen av sesongen. (Foto: ALBERT GEA/Reuters)

– Vi har tatt et gigantisk steg

Real Madrid-spillerne vil ikke ta gullet på forskudd etter seieren over Barcelona.

Real Madrid har den spanske seriegullet i lomma etter at hovedstadslaget og Cristiano Ronaldo senket Barcelona lørdag kveld.

Mye skal til for at katalanerne klarer å tette luken opp til José Mourinhos menn med fire kamper igjen av sesongen. Avstanden er nå på sju poeng, men spillerne vil ikke ta feiringen på forskudd.

– Dette er et stort steg, men det er ikke avgjørende. Det er langt fra over og vi må bare fortsette. Vi må avslutte det fantastiske steget vi akkurat har tatt, sier Xabi Alonso til klubbens hjemmesider.

Les også: Ronaldo avgjorde stjerneduellen i Barcelona

– Vi har tatt et gigantisk steg fremover i La Liga med seieren over Barcelona. Det står fortsatt poeng på spill og vi må vise respekt for motstanderne våre. Men å vinne her tar oss et viktig steg fremover i serien, sier Iker Casillas.

Har lært av tidligere El Clásico-feil
Mens Barcelona-trener Pep Guardiola gratulerte Real med gullet på pressekonferansen etter lørdagens kamp, lot Mourniho være å snakke med pressen. Han sendte den karismatiske portugiseren sin assistentrener Aitor Karanka.

– Disse tre poengene er viktig for oss i serien og det gir oss selvtillit. Å score mot Barcelona har ikke vært nok i tidligere kamper og de åpnet spillet for å score vinnermålet etter at de hadde utlignet. Treneren (Mourinho journ.anm) sa det i pause, og det skjedde, sier Karanka.

– Vi visste hva vi gjorde feil i forrige El Clásico og vi har lært av det. Nå må vi fokusere på vår neste kamp i Mesterligaen.

Onsdag skal Real ut i returkamp i Mesterligaen mot Bayern Munchen. Tyskerne leder 2-1 før den avgjørende kampen i den spanske hovedstaden.

Les også: Sevilla-fansen pepret banen med tennisballer

Khedira satte vanvittig scoringsrekord
Real er nå to seiere unna å kunne sikre seriegullet etter fire år med Barcelona-dominans. Los Blancos nådde også en imponerende milepæl i lørdagens oppgjør - da Sami Khedira pirket inn ledermålet passerte Real scoringsrekorden i La Liga. Hvittrøyene har scoret ufattelige 109 mål så langt i år, det er to mer en klubbens egen rekord fra 89/90-sesongen.

– Jeg er glad fordi jeg scoret et historisk mål, men det er seieren som teller. Jeg mener at hele laget gjorde en god jobb, og vi må kjempe helt til slutten, sier Khedira.

REKORD: Sami Khedira scoret kampens første mål og sørget dermed at Real Madrid satte scoringsrekord. (Foto: SERGIO CARMONA/Reuters)
REKORD: Sami Khedira scoret kampens første mål og sørget dermed at Real Madrid satte scoringsrekord. (Foto: SERGIO CARMONA/Reuters)

Matchvinner Ronaldo vil heller ikke ta noe av æren for å ha senket Barcelona, og dermed styre klubben mot det første seriegullet på fire år.

– Jeg har scoret i mine tre siste kamper her, men det som betyr noe er laget og at vi leverte en oppvisning. Jeg vil gratulere lagkameratene mine fordi de leverte en god prestasjon. De fortjener dette, sier Ronaldo.

Ser mot Mesterligaen
Cesc Fàbregas kom til Barcelona før denne sesongen i håp om å vinne seriegull med katalanerne, men det kan nå se ut til at den lille ballkunstneren må vente på den sjansen.

– Det er synd at vi har feilet i et så viktig øyeblikk, sa Fàbregas etter gårsdagens kamp.

Les også: Sendte Montpellier mot ligagull med kneet

Men med marginale sjanser til å ta hjem nok et trofè, kan sesongen likevel ende godt for Barcelona. Tirsdag venter Chelsea i returkamp i Mesterliga - en kamp spanjolene må vinne for å ta seg til finalen.

– Sjansen på La Liga-tittelen har gått. Avstanden i poeng er for stor og det er for få poeng igjen å spille om. Vi visste at det ville bli tøft, spesielt når vi viste at det var opp til dem, men vi forsøkte å gi alt, sier Andres Iniesta.

– Vi må spille som om vi møter dem i finalen. Vi må snu resultatet, og jeg håper det som skjedde i dag og forrige gang mot Chelsea ikke skjer igjen, sier Sergio Busquets om tirsdagens semifinale.

SKUFFET: Lionel Messi, Andres Iniesta og Thiago Alcantara måtte gå av banen uten uttelling lørdag. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
SKUFFET: Lionel Messi, Andres Iniesta og Thiago Alcantara måtte gå av banen uten uttelling lørdag. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)