buss2 (Foto: Glenn Thomas Nilsen )
buss2 (Foto: Glenn Thomas Nilsen )

Prøvde å kjøre ned politimann med buss - i fylla

Politiet måtte til slutt bruke spikermatter for å stoppe bussens ville ferd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld fikk politiet flere meldinger om en blå buss med fulle ungdommer i Eidsberg i Østfold. Politiet lette etter bussen på kvelden og utover natten uten resultat.

Politibetjent måtte kaste seg til siden

Klokken 02.45 natt til søndag kom patruljen over bussen som da sto parkert utenfor et utested i Mysen sentrum. Om bord i bussen var kun sjåføren, som ruset motoren da patruljen ankom stedet.

Operasjonsleder Børge Løge i Follo politidistrikt forteller at en politimann da stilte seg opp foran bussen og ga sperretegn. Da startet dramatikken for alvor.

Bussjåføren kjørte bussen framover og gasset på slik at politimannen måtte kaste seg til side for å ikke bli påkjørt. Betjenten kom seg unna, men var nær ved å bli rammet av bakhjulene til bussen da den gjorde en sving like etter.

– Bussen startet en ferd gjennom Mysens gater med politibil med blålys bak. En politipatrulje til ankom for bistand. Bussen stoppet og forsøkte rygge på politibilene. Det var fortsatt mennesker igjen i sentrumsområdet, og farefulle situasjoner oppsto, men ingen ble skadd, opplyser Løge.

Flere runder i Mysen sentrum

Bussen kjørte flere runder i sentrum av Mysen før politiet fikk stoppet den etter å ha utplassert to spikermatter. Sjåføren, en mann i 20-årene fra Eidsberg, satte seg til alt overmål til motverge da politiet skulle pågripe ham.

– Han var åpenbart beruset, og ble framstilt for blodprøvetaking før han endte i arrest som pågrepet. Mannen har ikke førerkort, men er eier av bussen, opplyser Løge.

Mannen, som skal være en kjenning av politiet, har foreløpig ikke vært i stand til å bli avhørt, men politiet vil gjennomføre avhør når han blir edru. (©NTB)

buss1 (Foto: Glenn Thomas Nilsen )
buss1 (Foto: Glenn Thomas Nilsen )