bangla-general-streik-F - Generalstreik i Bangladesh

Opprørspoliti med skjold og køller vokter gatene i Bangladesh, der opposisjonen har oppfordret til generalstreik. Opposisjonspartiet BNP krever at regjeringen sørger for at en savnet politiker kommer til rette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Generalstreiken begynte tidlig på morgenen lokal tid, ved midnattstider norsk tid, og skule vare i tolv timer. Når den var over, ville opposisjonen vurdere sitt neste trekk, sa BNPs generalsekretær Mirza Fakhrul Islam Alamgir.

– Agitasjonen kan komme til å fortsette, hvis regjeringen ikke greier å finne lederen vår, framholdt han. Ifølge Alamgir står regjeringen i Dhaka bak bortføringen av Ilias Ali og sjåføren hans, som har vært savnet siden tirsdag.

Lørdag ble minst en person drept og flere andre skadd i uroligheter som knyttes til forsvinningen. Søndag var skoler og forretninger i hovedstaden Dhaka stengt, og det var lite trafikk i gatene, meldte nyhetsbyrået DPA.

Politiet har gjennomført leteaksjoner i Dhaka og i distriktene rundt hovedstaden. Men det er ikke funnet spor av Ilias Ali eller sjåføren, sa lederen for politiets innsatsstyrke Sohayel Ahmed til mediefolk. (©NTB)