Dette amatørbildet, sendt på nyhetssendingene til NOS lørdag kveld, viser at særlig fronten på ekspresstoget til høyre fikk hard medfart i sammenstøtet. (Foto: NOS Journaal)
Dette amatørbildet, sendt på nyhetssendingene til NOS lørdag kveld, viser at særlig fronten på ekspresstoget til høyre fikk hard medfart i sammenstøtet. (Foto: NOS Journaal)

Tog frontkolliderte i Amsterdam

Regiontog og pendlertog kolliderte front mot front i den nederlandske hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OPPDATERING: Søndag morgen: Over hundre er skadet - mellom 15 og 20 av dem alvorlig.

Til alt hell skal ingen ha mistet livet etter at to passasjertog kolliderte i Amsterdam lørdag ettermiddag. 125 personer er likevel skadet, og en del av dem skal ha pådratt seg benbrudd, skriver den nederlandske avisen Telegraaf på sine hjemmesider.

Ifølge den statlige kringkasteren NOS er flere brakt til sykehus med ambulansehelikopter.

Det ene av togene var et pendertog fra vei fra Amsterdam til Uitgeetst. Det andre var et ekspresstog som sveipet innom hovedstaden på veien fra Den Helder til Nijmegen. Sammenstøtet skjedde like etter klokken 18 mellom togstasjonene Sloterdijk og Amsterdam-Centraal.

Brann- og redningsetatene er på plass på ulykkesstedet med store mannskaper.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan ulykken kunne skje. Den nederlandske havarikommisjonen er nå koblet inn for å komme til bunns i dette.

TV-bildene fra skadestedet viser at særlig dobbeldekker-ekspresstoget har fått store materielle skader: Fronten på lokomotivet er trykt kraftig inn. Blodige, bandasjerte mennesker blir geleidet bort av ambulansepersonell, mens andre har fått påsatt nakkekrage.

Som en følge av ulykken er det lørdag kveld ingen tog som trafikkerer linjene vest for Amsterdam. Dette rammer blant annet trafikken til Amsterdam lufthavn Schiphol.

Se video fra nederlandsk TV:

610079