Adel Taarabt jubler etter å ha sendt QPR i ledelsen over Tottenham. (Foto: Tim Hales/Ap)
Adel Taarabt jubler etter å ha sendt QPR i ledelsen over Tottenham. (Foto: Tim Hales/Ap)

Adel Taarabt ble den store helten på Loftus Road

Marokkaneren ble matchvinner, men også utvist, da Queens Park Rangers slo Tottenham 1-0 og klatret over nedrykksstreken.

Queens Park Rangers - Tottenham 1-0

Liggende på 18. plass og under nedrykksstreken var Queens Park Rangers smertelig klar over at kun seier og tre poeng var godt nok da Tottenham kom på besøk til Loftus Road. Like inneforstått med sin tabellsituasjon var Tottenham, som tidligere på dagen ble forbigått av Newcastle i kampen om den viktige fjerdeplassen.

Taarabt-suser frelset Loftus Road
Og det var jo jevne lag som målte krefter i åpningsminuttene, selv om gjestene hadde de største sjansene. Men da klokken på stadion bikket 23 minutter gjorde Adel Taarabt seg klar til å ta frispark for QPR fra vel 25 meter. Det knallharde skuddet snek seg over Spurs-muren og forbi Brad Friedel som ikke var i nærheten av å kunne redde – og Loftus Road gikk av skaftet. Det var ikke vanskelig å se hvor mye ledelsen betydde for hjemmelaget.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Ingen optimal start for Tottenham, som etter en meget god periode tidligere i sesongen har slitt stort i Premier League. På de siste åtte kampene står Harry Redknapps menn med kun én seier og seks poeng, og selv om gjestene hadde flere gode – og store – sjanser, stod det 1-0 til QPR ved sidebyttet.

Les: Blackburn sikret viktige poeng i bunnstriden

Spennende sluttminutter
QPR bet godt fra seg også i andre omgang, og spillet bølget voldsomt frem og tilbake mellom de to lagene. Men et snaut kvarter før slutt gjorde Taarabt det unødvendig spennende for QPR-fansen. Da Spurs ble tildelt frispark reagerte målscoreren med å spille bort ballen. En litt streng dommer Mark Clattenburg reagerte med å gi marokkaneren gult kort, Taarabts andre for kvelden. Det gikk riktignok noen sekunder for dommeren før han oppdaget at 22-åringen dermed faktisk hadde fått rødt kort, men til slutt måtte Taarabt tusle av banen mens resten av QPR nok en gang måtte avslutte kampen med en mann mindre.

Les: Papiss Cissé fortsetter målshowet

Spurs fortsatte å peise på, men vertene forsvarte seg godt på eget gress. Og da verken Luka Modric eller Rafael van der Vaart maktet å finne nettmaskene, kunne endelig QPR slippe jubelen løs. Etter 90 minutter med heroisk innsats fikk Mark Hughes og hans mannskap de tre poengene som var særdeles viktig for å eventuelt sikre en ny Premier League-kontrakt. Før lørdagens runde lå QPR på 17. plass rett over nedrykksstreken – nå klatret de blå- og hvitstripede til 16. plass med 34 poeng, tre poeng mer enn Blackburn under streken.

1-0 er QPRs fjerde strake hjemmeseier, hvor flere storlag har måttet gi tapt. Tottenham er nå i ferd med å rote bort Mesterliga-plassen, og gikk på sitt femte tap på ni kamper.

Les: Arsenal slet mot reservepreget Chelsea