Blackburn tok tre viktige poeng mot Norwich. (Foto: Jon Super/Ap)
Blackburn tok tre viktige poeng mot Norwich. (Foto: Jon Super/Ap)

Blackburn sikret viktige poeng i bunnstriden

Legger press på Queens Park Rangers. Les hvordan det gikk med bunnlagene her.

Med fire helger igjen av Premier League-sesongen begynner det virkelig å spisse seg til i den nederste delen av tabellen. Før avspark på lørdagens kamper lå Bolton, Blackburn og Wolverhampton under den fatale nedryksstreken, mens Aston Villa, Wigan og Queens Park Rangers over streken også ser mot kanten av stupet.

Dermed var det knyttet mye spenning til lørdagens kamper. Og de som definitivt kom best ut av poengfordelingen var Blackburn. For mens Wigan gikk på et tap for Fulham og Bolton og Aston Villa kun klarte uavgjort, ble tre kjærkomne poeng sikret på Ewoood Park.

Wolverhampton spiller først søndag (mot Manchester City).

Les: Papiss Cissé fortsetter målshowet

Blackburn - Norwich 2-0
Med sine 28 poeng og nest siste plass var derfor målsettingen klar for lørdagens kamp for Morten Gamst Pedersen & co: Full pott mot Norwich. Og hjemme på Ewood Park ble det sikret kjapt og effektivt. Like før hvilen lempet nemlig nordmannen ballen inn i boksen og mot bakerste stolpe. Der kom Mauro Formica stormende på et løp og skled inn 1-0.

Andre omgang var tre minutter gammel da publikum skulle få se en virkelig perle. Forarbeidet til David Hoilett som med en frekk hælflikk trakk seg innover i banen var lekkert, men avslutningen var minst like bra. En herlig curlet ball endte sin perfekte ferd bak John Ruddy i Norwich-målet, og med 2-0-seier ble tre særdeles viktige poeng puttet i Blackburn-lomma.

Les: Arsenal slet mot reservepreget Chelsea

Dermed klatret Rovers opp én plass på tabellen, men ligger altså fremdeles under nedrykksstreken på 18. plass, a poeng med Queens Park Rangers som nok føler presset før de tar i mot Tottenham på Loftus Road senere lørdag.

Se kampreferat i videovinduet øverst!

Aston Villa - Sunderland 0-0
Jubelen blant Sunderland-fansen brøt ut da Nicklas Bendtner kvarteret før slutt satte ballen i mål, men i Aston Villa-leiren kom det et lettelsens sukk da dommeren annullerte scoringen for offside. En diskutabel situasjon da dansken lå på linje med forsvarsspillerne, men Aston Villa slapp altså med skrekken og sikret ett viktig poeng.

Les: Messi vs. Ronaldo: Sjekk de enestående tallene

Aston Villa beholder dermed 15. plassen, fem poeng over Blackburn på nedrykksplass.

TV 2 Play: Se kampsammendrag her

Bolton - Swansea 1-1
På Reebok Stadium var også Bolton på poengjakt da de tok i mot Swansea. Det startet på verst tenkelige vis for vertene da Scott Sinclair sendte gjestene i føringene allerede etter noen få minutter, men før det var spilt ytterligere ti minutter fikset Chris Eagles utligning og ett poeng med sin scoring. Det poenget betyr likevel at Bolton ramler ned en plass på tabellen – til 19. plass med 30 poeng.

Les: Her er «bøndene» som har spilt 4190 Premier League-kamper

Fulham - Wigan 2-1
Wigan er også i desperat poengnød for å holde seg over nedrykksstreken. Men borte mot Fulham gikk det ikke slik de hadde håpet på, selv om det startet bra for gjestene. Emmerson Boyce fikset borteledelse etter sidebyttet, men Pavel Pogrebnyak og Philippe Senderos sørget for at alle tre poengene ble igjen på Craven Cottage. Med sine 34 poeng er Wigan likevel over nedrykksstreken, tre poeng over QPR og Blackburn.

TV 2 Play: Se kampsammendrag her

Før Queens Park Rangers' kamp mot Tottenham er ferdigspilt ser dermed den nedre delen av tabellen slik ut før resten av runden ferdigspilles søndag:

15. Aston Villa, 36 poeng
16. Wigan, 34 poeng
17. Queens Park Rangers, 31 poeng
18. Blackburn, 31 poeng
19. Bolton, 30 poeng
20. Wolverhampton, 23 poeng