STORBRANN: Et leilighetskompleks på Lysaker i Bærum er overtent. (Foto: Truls Heilo / TV 2)
STORBRANN: Et leilighetskompleks på Lysaker i Bærum er overtent. (Foto: Truls Heilo / TV 2)

Storbrann i boligkompleks på Lysaker i Bærum

Brann i boligkompleks på Oksenøya på Lysaker i Bærum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om brannen klokken 14.58 fra AMK-sentralen. Meldingen gikk ut på at det brant kraftig i et boligkompleks på Lysaker i Akershus.

18 personer personer ble evakuert bygningen. Hele 38 personer er registrert med hjemmeadresse på stedet, men utleier har opplyst til politiet at bare 25 personer skal ha bodd i bygningen da brannen oppsto.

Ved 17.15-tiden var politiet likevel rimelig sikre på at det ikke var flere personer igjen inne i bygningen.

– Vi er nokså sikre på at det ikke har vært flere personer i bygget og at det ikke er flere som er inne der nå. Men vi jobber fortsatt med å bli hundre prosent sikre før vi gir oss, sier operasjonsleder Marlow Grandalen ved Asker og Bærum politidistrikt til tv2.no.

Huseieren har opplyst til politiet at flere av personene som bor i huset skal være på ferie, og at det derfor ikke grunn til å tro at de har vært rammet av brannen.

Brenner kraftig i boligen

Brannen utviklet seg raskt og bygningen var overtent i løpet av kort tid.

– Det brenner godt i bygningen og vi ser åpne flammer på taket. Brannvesenet har ikke kontroll over brannen, fortalte Grandalen ved 15-tiden.

Brannvesenet har vært inne i bygningen og foretatt et grovsøk, men måtte trekke seg ut på grunn av for sterk varme.

– Røykdykkere fra brannvesenet har vært inne i bygget, men sånn som det ser ut på direktebildene jeg får inn her, så brenner det såpass kraftig at de nå må trekke ut, fortalte operasjonsleder.

Eldre trebygning
MYE RØYK: Brannen på Lysaker er synlig fra store deler av Oslo. Dette bildet er tatt på Tonsenhagen. (Foto: Håvard Vatn  / TV 2)
MYE RØYK: Brannen på Lysaker er synlig fra store deler av Oslo. Dette bildet er tatt på Tonsenhagen. (Foto: Håvard Vatn / TV 2)

Ifølge politiet er huset en eldre trebygning som ligger i et industriområde på Lysaker. Huset er omgjort til mange hybler og små utleieenheter som leies ut til arbeidere, deriblant utenlandske arbeidsfolk.

Ved 17.15-tiden var bygningen så totalskadd at brannvesenet vurderte å la det brenne ned til grunnen.

Brannen under kontroll

Tre lastebiler med brennbar væske sto parkert i umiddelbar nærhet til bygningen. En av disse ble kjørt vekk, mens de to andre ble nedkjølt av brannvesenet. Ifølge politiet anses det ikke som noen stor risiko at disse skal begynne å brenne.

Det var periode en viss fare for at brannen kunne spre seg til en annen bygning, men brannvesenet fikk til slutt kontroll.

– Brannen er under kontroll. Brannvesenet holder nå på med etterslukkingsarbeid og det er ikke noen fare for spredning, opplyser operasjonsleder Arild Bakken i Asker og Bærum politidistrikt til NTB ved 19.30-tiden.