Manchester United topper både tabellen og skadestatistikken i Premier League. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
Manchester United topper både tabellen og skadestatistikken i Premier League. (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

Manchester Uniteds skademareritt

Manchester United nærmer seg et nytt gull, men ingen andre Premier League-klubber har hatt flere skader denne sesongen.

London (TV 2 Sporten): Skader er en del av fotball, men enkelte klubber har hatt betraktelig flere på behandlingsbenken enn andre denne sesongen.

Tall fra nettstedet PhysioRoom viser at Manchester United ikke bare topper Premier League-tabellen, men også oversikten over flest skader i Premier League.

Totalt har rødtrøyene hatt 248 tilfeller der spillere ikke har vært i stand til å representere ligalederen. Snittet i Premier League ligger på 148 skader.

- Wow, utbryter tidligere storscorer Dion Dublin når tv2.no viser ham tallene.

City har færrest
Manchester City befinner seg på andre enden av skalaen. Ingen andre har hatt færre spillere med kroppslige problemer denne sesongen (49).

I 12 uker har Roberto Mancini ikke hatt noen av sine disipler ute.

Dublin, som i løpet av karrieren var innom blant andre Manchester United, Aston Villa og Coventry, beundrer rødtrøyene for å ha klart seg så godt uten viktige brikker.

- Du kan ikke være noe annet enn imponert over måten de har håndtert dette på. Til tross for en hel haug med skader, så ligger United i en utmerket posisjon. Dette danner et bilde av Sir Alex' ferdigheter, for han er vanvittig dyktig med hver enkelt spiller. Han klarer å mobilisere selv om skadesituasjonen er prekær.

13 på det verste
På det verste har Alex Ferguson hatt 13 mann ute, og United-bossen har alltid hatt minst fire spillere på sykestuen. Kaptein Nemanja Vidic har vært indisponibel siden før jul, mens Anderson, Darren Fletcher og Tom Cleverley heller ikke har vært i stand til å bidra mye. Dublin tror det bare er tilfeldig at Manchester Uniteds fysioterapeuter har hatt mer hektiske dager enn de lyseblå byrivalene.

- Skader er noe som skjer. Du vet aldri aldri når sånt dukker opp, for spillere blir skadet både i kamp og på treningsfeltet. Uavhengig av om troppen har hatt 100 eller 200 skader, så handler det om hvordan du håndterer at folk er ute, sier han.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Viktige Fergie
Dion Dublin mener Manchester United ikke hadde styrt mot tittelen hvis det ikke var for klubbens mektige manager. 42-åringen, som var på Old Trafford mellom 1992 og 1994, fikk selv oppleve hvordan skotten opptrer når det tetner seg til i gullkampen.

- For meg er det ingen tvil om at Manchester City har den klart beste stallen i Premier League, men det handler om lagmoral og hvordan du står sammen. Det er Manchester United et prakteksempel på. Han er rolig og behersket, men han er samtidig ekstremt dyktig til å motivere. Jeg håper virkelig spillerne vinner Premier League for ham.

- Han bruker mye psykologi i innspurten, og spillerne hans kjøper budskapet han kommer med. Jeg tror ikke Sir Alex tillater at United roter bort dette. Han er en mann som er best når han vet han nærmer seg et gull. Jeg vil bli veldig, veldig overrasket om de ikke vinner ligaen, sier Dublin.