annekat1 (Foto: Scanpix)
annekat1 (Foto: Scanpix)

– Jeg ble sveket av Anne-Kat mens jeg kjempet for livet

Grethe Laila Fjelberg var komikerens manager, forlover og bestevenninne. Så ble hun rammet av hjerneslag.

I 2009 ble Grethe Laila Fjelberg rammet av hjerneslag. Hun var på den tiden ikke bare Anne-Kat Hærlands beste venninne, Fjelberg var også medeier og styreleder i Hærlands selskap Kat AS.

Var alvorlig syk

Kort tid etter det første slaget, ble hun atter en gang rammet av hjerneslag, og i 2009 var Fjelberg inn og ut av koma.

I denne perioden avviklet Herland selskapet Kat AS, hvor Grethe Laila eide 33,5 prosent, skriver VG lørdag.

I dag er Fjelberg på Høyenhall bo- og rehabiliteringssted i Røyse utenfor Hønefoss. Hun sitter igjen med en følelse av et bunnløst svik.

– Jeg vil jo i det minste ha alle de pengene jeg har krav på. Og når du er medeier i et aksjeselskap, så må du bli innkalt til en generalforsamling før selskapet kan løses opp. Jeg var jo alvorlig syk og visste ingenting om dette, sier hun til VG.

– Bunnløst svik

Grethe Laila sier hun ikke er bitter, men at dette har vært sårt for henne ettersom hun både var Anne-Kats beste venninne og forlover.

– Jeg vet ikke hva jeg skal «kalle» henne i dag. Jeg opplever dette som et bunnløst svik. Anne-Kat er jo ikke dum, hun er smart. Derfor blir jeg helt tom når jeg tenker på dette, sier hun til avisen.

Les også: Anne-Kat: Hellstrøm rydder ikke akkurat opp

– Tror alle vil forstå

Anne-Kat har svart på kritikken fra sin tidligere manager og venninne i dagens VG. Hun har ikke et vondt ord å si om henne, men legger til:

– Jeg kan ikke ha et aksjeselskap sammen med en person som er sykemeldt på det fjerde året etter tre massive hjerneblødninger. Jeg tror de fleste er i stand til å forstå det, sier hun til VG.

Les også: Anne-Kat kan smile helt til banken

Slutter i NRK

I januar ble det kjent at Anne-Kat slutter i NRK etter 15 år i kanalen.

Dette for å starte eget talkshow på TVNorge.

Hærland, som nylig ble singel, skal ha inngått av avtale med Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry om å lage sitt eget talkshow for TVNorge.

– Jeg kan bekrefte at vi har signert en treårskontrakt med Anne-Kat. Samtidig har vi igangsatt et utviklingsprosjekt med Fredrik Skavlans produksjonsselskap. Vi er utrolig glade for å få Anne-Kat. på laget, sa TVNorges programdirektør Eivind Landsverk til Se og Hør.

Les mer: Anne-Kat slutter i NRK