Sarpsborg 08 – KIL Toppfotball

Tidligere møter:
2011: Ikke i samme divisjon
2010: Ikke i samme divisjon
2009: 1-0

Sarpsborgs tre siste: Seier - Uavgjort

Kongsvingers tre siste: Seier - Seier

Karantener, Sarpsborg: Ingen

Karantener, Kongsvinger: Ingen

Skader, Sarpsborg: Berge

Skader, Kongsvinger: Hamzic

Usikre, Sarpsborg: Baigorri, Wiig

Usikre, Kongsvinger: Myklebust, Wigum

Antatt lagoppstilling Sarpsborg: Björnsson – Jusufi, Ødegaard, Heieren-Hansen, Baigorri – Jonvik-Ihugba – Roberts, Wiig, Elyounoussi - Hoås

Antatt lagoppstilling Kongsvinger: Deinoff – Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Aas, Shindika, Tiller-Larsen – Myklebust, Tuelo Johansen, Moen

Kampvurdering:
Sarpsborg trengte en omgang mot Start for å komme i gang. Deretter har de vært gode i tre omganger mot god motstand, noe som har gitt de 4 poeng mot Start og Sandefjord. KIL har kommet meget godt i gang og står med 6 poeng etter to runder. Riktignok har seirene kommet mot et famlende Hødd lag og TUIL, men uansett betryggende og selvtillittsbyggende for oppgjørets bortelag.

Det er først og fremst på backplassene at hjemmelaget har utfordringer i forhold til laguttaket til denne kampen. Berge er usikker på grunn av en liten strekk i hofta, i tillegg til at smellen han fikk i sammenstøtet med Dokken også sikkert har satt en liten støkk i han. Baigorri kastet inn håndkleet sist, men skal være nærmere denne helgen. Uansett så gjorde Jørgensen og Jusufi godkjente kamper i Sandefjord sist, så laget blir ikke vesentlig svekket uansett hvem som velges. Wiig var også ute sist kamp, men han kan være klar til denne. I så fall må gode Gievær vike plassen, noe som viser kvaliteten i Sarpsborg-stallen.

KIL lokomotivet har kommet i gang, og det er ikke meldt om noen skader. Myklebust hanglet inn mot forrige kamp og satt på benken, men er nå meldt klar. Vi tror han starter på bekostning av Solum. Wigum sliter litt med en øm hamstringsmuskel, men starter trolig også denne kampen.

Nok en kamp med to antatt topplag. S08 kan få en kanonstart på sesongen hvis de tar 3 poeng her. Da står de med 7 poeng etter i tur og orden å ha møtt Start, Sandefjord og KIL. KIL har hatt noe svakere motstand, og vi tror de får merke nivåforskjellen mellom lagene topp og bunnlagene i divisjonen i dette oppgjøret. Vi tror muligheten til KIL er å kjøre kontringer på S08. Begge backene som trolig starter for hjemmelaget har enten føling med skade eller tynt kampgrunnlag. Rett før seriestart møttes lagene på samme bane i en kamp hvor vertene vant 4-1. Vi tror helgens kamp blir langt tettere enn dette, men at det trolig blir igjen 1 eller 3 poeng på Sarpsborg Stadion.