Hødd IL – Bodø/Glimt

Tidligere oppgjør:
2011: 3-0
2010: Ikke i samme divisjon
2009: Ikke i samme divisjon

Hødds tre siste: Tap - Tap

Bodø/Glimts tre siste: Seier - Uavgjort

Karantener, Hødd: Ingen

Karantener, Bodø/Glimt: Ingen

Skader, Hødd: Ingen

Skader, Bodø/Glimt: Ingen

Usikre, Hødd: Heltne Nilsen

Usikre, Bodø/Glimt: Nordberg, Wemberg, Braaten

Antatt lagoppstilling Hødd: Nyland – Latifu, Klock, Moltu, Brandal – Heltne Nilsen, Torset, Sandal – Ahmed, Karlsen, Standal

Antatt lagoppstilling Bodø/Glimt: Londak – Jacobsen, Sane, Wemberg, Imingen – Berg, Knarvik N’Diaye – Berglann, Braaten, Johansen

Kampvurdering:
Hødd var gode på La Manga og ble av mange tippet som outsider til en topp-plassering denne sesongen. De to første kampene har ikke gitt noen indikasjon på dette, da de har vært langt svakere enn både KIL og Strømmen og står med to tap. Glimt har en poengmessig godkjent åpning etter å ha møtt to lag som forventes å ligge på nedre halvdel. Sist ble det seier hjemme mot Alta, uten at spillet på noen måte var til å bli imponert av.

Hødd hadde en forferdelig førsteomgang i 4-3-3 sist mot Strømmen. Laget forbedret seg kraftig etter omlegging til 3-5-2 etter pause. Vi tror dog laget vil spille sin vante formasjon 4-3-3 i dette oppgjøret. Sentrale Heltne Nilsen fikk seg en kraftig lårhøne i forrige runde, og kan være tvilsom til kampen. Standal har vært frisk i begge sine innhopp hittil og vi tror han belønnes med en startplass. Lala hadde også et godt innhopp sist, men Karlsen er foreløpig førstevalg på topp for vertene.

Glimt har en bred og fin stall, og får kanskje brukt for den til dette oppgjøret. Både Nordberg(skade), Braaten(skade) og Wemberg(virus) er usikre til denne kampen. Vi tror Braaten melder seg skadefri og at Wemberg er frisk så at de danner stopperpar. De seks øverste posisjonene tror vi forblir urørte.

Glimt tapte 3-0 i tilsvarende oppgjør i fjor, i noe som betegnes som den svakeste kampen laget har levert på mange år. Vi tror de fort kan få problemer i dette oppgjøret også. Tradisjonelt er Glimt svake på bortebane, og ekstra svake på bortebaner som har gressunderlag. Vi tror det er et meget revansjesugent hjemmelag som har lyst til å vise sitt publikum at de blir å regne med i år også. Dette trykket og underlaget tror vi er nok til at Hødd åpner poengkontoen, men om det blir ett eller tre poeng er vi usikre på.