Bryne FK – Ranheim IL

Tidligere møter:
2011: 3-1
2010: 0-1
2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper, Bryne: Tap - Seier

Tre siste kamper, Ranheim: Seier - Seier

Karantener, Bryne: Ingen

Karantener, Ranheim: Ingen

Skader, Bryne: Møster, Midtsian, Herrem, Stenersen, Dahle Høyland, Romslo

Skader, Ranheim: Kråkmo

Usikre, Bryne: Ertzeid, Bright

Usikre, Ranheim: Ingen

Antatt lagoppstilling Bryne: Kristiansen – Landro, Gulowsen, Risholt, Lode – Larshus Larsen, Stokkeland, Nyborg – Fernandes – Helle, Bright

Antatt lagoppstilling Ranheim: Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Løkberg, Reginiussen, Åsen, Stilson – Stene - Bye

Kampvurdering:
Bryne kom raskt ned på jorden igjen etter den gode serieåpningen mot Strømmen, ved å tape fortjent 3-0 borte mot nyopprykkede Notodden. Laget har et visst press på seg på å komme seg på vinnersporet igjen umiddelbart, hvis målsettingen om å havne i toppen skal innfris. Ranheim har virket solide i sine to første kamper og står med to strake seire mot de to nyopprykkede lagene TUIL og Ull-Kisa. I denne kampen står en langt sterkere motstander på andre banehalvdel, og det blir spennende å se hva som virkelig bor i laget i år.

Bryne har store skadeproblemer, nær sagt som vanlig. Møster, Midstian og Romslo er i følge rapportene uaktuelle i det bakre leddet. Derfor tror vi Gulowsen kommer inn og Lode blir satt på venstre back. I midtbaneleddet er det større konkurranse da Ertzeid kommer nærmere og nærmere kampform, samt at brasilianske Fernandes har fått arbeidstillatelse og er spilleklar. Vi tror Urstad må vike plassen for Fernandes, mens Ertzeid fortsatt blir å regne som en joker fra benken. På topp meldes det at Herrem er indisponibel, men at Bright er spilleklar selv om han forlot kampen veldig tidlig sist.

For Ranheim sin del rapporteres det ikke om nye skader. Krogstad fikk en drøy halvtime siste, og nærmer seg fullt restituert etter skaden som har satt han ut av spill i vinter. Vi tror Ranheim stiller uforandret til kampen på Jæren.

Vi ser for oss en jevn kamp mellom to fysisk sterke lag. Som Ranheims stjernespiller Robert Stene sier; uansett potetåker eller ikke, jeg tror det blir krig uansett. Baneforholdene på Jæren er tross årstiden meget gode, så en potetåker trenger man ikke å frykte. Men at Ranheim har spilt to runder på kunstgress til nå og trener på kunstgress kan være det som bikker resultatet i hjemmelagets favør. Det blir spennende å se om nevnte Stene kan følge opp sin kanonkamp sist, samtidig som det blir ekstra spennende å bli kjent med Brynes nye brasilianer. Det er skrytt mye av han før han har spilt ett eneste minutt, og vi får nå se om han innfrir!